7 Feng Shui tips voor een betere kantoorinrichting.

Een vitale en inspirerende werkplek met Feng Shui

Schermafbeelding 2013-06-14 om 16.24.40

Feng Shui is een beproefde methode om een woon- en werkplek te creëren voor meer vitaliteit, harmonie en succes. Hieronder eerst enkele citaten uit recente onderzoeken waaruit blijkt dat de kwaliteit van je werkomgeving een enorme invloed heeft op je  functioneren.

“De werkomgeving heeft een grote invloed op het welzijn en de prestaties van
medewerkers, maar wordt nog vaak gezien als een ‘hygiënefactor’. Het Human
Spaces Report laat duidelijk het verband zien tussen de invloed van de
werkomgeving en productiviteit. Het is geen toeval dat steeds meer werkgevers
nu kiezen voor werkomgeving die werknemers inspireren en creativiteit bevorderen.
Hieruit blijkt dat werkplekken zonder natuur een significante nadelige
invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van kantoormedewerkers. “Het
ontbreken van natuurlijke elementen verhoogt de werkstress en vermindert de

Feng Shui is gebaseerd op de Chinese natuurfilosofie waarin de principes van Yin en Yang voor balans en energie zorgen.
Met de 5 elementenleer: water, hout, vuur, aarde en metaal kun je de natuur en zijn natuurlijke verloop nabootsen.

5-elementen-3

De windrichtingen staan voor een van deze elementen en tevens voor een levensgebied bijvoorbeeld carrière of relaties. Het verhogen en sturen van de levensenergie “Chi” genaamd is van cruciaal belang. Feng Shui heeft als doel meer voorspoed en gezondheid te brengen en werkt het best als er echt maatwerk wordt geleverd, iedere persoon en een iedere plek heeft zijn eigen mogelijkheden en problemen.
Ligging, locatie, indeling en plaatsing van een pand, kleuren, natuurlijke materialen, gebruik van planten en waterelementen, verlichting, geur en kunst zijn een aantal zaken waar op gelet wordt.
Maar Feng Shui kan nog veel meer betekenen, juiste plaatsing van een bureau geeft een goede controle positie en geeft met minder moeite meer resultaat en overwicht.

2013-01-11 16.44.20

Een ander aspect van Feng Shui is het effect van straling. Dit kan natuurlijke straling zijn maar het terugbrengen van hoog en laag frequentie is ook van essentieel belang. Het is aangetoond dat deze stralingen een nadelig effect hebben op de gezondheid.
En gezondheid is een belangrijk aspect binnen de internationale Qi-Mag Feng Shui school waarin ik ben opgeleid.
Een serieus Feng Shui consult vraagt om een zeer ervaren en breed opgeleide consultant maar je kunt zelf ook al wat doen.

Bekijk mijn portfolio.

Feng Shui tips

Voor een betere werkplek thuis of op kantoor.
1.Zorg dat je een goede rugdekking hebt.
2. Plaats je bureau zo dat je zicht hebt op de deur.
3. Zorg voor positieve symboliek.
4. Maak gebruik van natuurlijke elementen.
5. Houd je bureau en je werkkamer goed opgeruimd.
6. Plan tijd in voor je mail en social media maar laat je verder tijdens je werk niet afleiden door deze zaken.
7. Ga niet op een lijn zitten met de deur.

Zelf ontwerp ik al ruim 18 jaar gezonde en inspirerende werkplekken en heb veel particulieren en bedrijven geholpen vitaler en succesvoller te zijn. Dit geldt voor thuiswerkplekken maar ook voor grotere bedrijven waar de personeelskosten zodanig hoog zijn dat alle productiviteitsverbeteringen zich meer dan terugbetalen. Zie de vele positieve reacties van mijn klanten.
Kom ook weer in de flow door het boeken van een consult of het volgen van een training of workshop. Ook geef ik lezingen op maat en voor de specifieke doelgroep. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. 0031 (0)6 29121258

Hanny Verheijden Qi-Mag Feng Shui consultant en eigenaar Feng Shui Visie
www.fengshui-visie.com info@fengshui-visie.com

De 5 elementendagen:

5-elementen-4
Het hout-element op zaterdag 24 maart 2018.

Deze dagen zijn gebaseerd op mijn studie Chinese geneeswijzen en mijn ervaring als Qi-Mag Feng Shui consultant. Ik vertel na meer dan 18 jaar nog steeds heel enthousiast over de 5 elementen en Feng Shui. Het hele leven met al zijn aspecten zit in de 5 elementenleer vandaar dat inzicht in deze elementen zo boeiend en belangrijk is. De volgende elementdag geef ik op zaterdag 24  maart over het hout-element, passend bij het voorjaar, creativiteit en communicatie, het rijkdomgebied, het orgaan de lever en de emotie boosheid.
Telkens leer je het element te herkennen en toe te passen in voeding, beweging, je karakter, relaties en de inrichting van je huis, werkplek of bedrijf.
Je krijgt voedingsadvies met recepten en een aantal Qi-Gong oefeningen aangeleerd om het betreffende element te versterken. Je leert het element in je omgeving toe te passen en krijgt inzicht in de werking van het element in jezelf en de mensen om je heen. De dagen zijn los te volgen maar je krijgt 10% korting bij inschrijving voor alle 5 de elementen dagen. € 99,00 excl. 21 % btw.
Overige data 2018

Zie voor inhoud mijn site.
Al de trainingen worden gegeven in het prachtig en landelijk gelegen centrum Het Bergkristal te Haaren NB. Voor meer informatie ook voor consulten aan particulieren en bedrijven online en on- site www.fengshui-visie.com of info@fengshui-visie.com.

Tot een volgende keer en wie weet tot ziens op een lezing, cursus of bij jou thuis of in je bedrijf. Met hartelijke groet, Hanny verheijden

Dit was mijn blog: 7 feng shui tips voor een betere kantoorinrichting.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin It on Pinterest