Inhoud nieuwsbrief april:

Mijn bijdrage aan “de reis van de heldin”.

Architectuur wandeling Rotterdam met bezoek aan de markthal.

Vorige week was ik met de Alliantie in Rotterdam voor een tweetal rondleidingen.
Onder leiding van Bas van der Pol, verbonden aan AIR, Architectuur Instituut Rotterdam bezochten we onder andere de nieuwe markthal. Ik was daar erg benieuwd naar temeer omdat het verschillende functies samen brengt. Aan de buitenzijde van de markthal bevinden zich appartementen en binnenin is er horeca en een permanente markt voor de wat luxere etenswaren.

markthaldetail
Ik was meteen onder de indruk van deze aantrekkelijke ruimte. Blij werd ik vooral van de enorme en kleurrijke afbeeldingen van fruit op het plafond. Het plafond zelf is een booggewelf . Zowel de afbeeldingen als het ronde plafond vertegenwoordigen twee belangrijke aspecten uit de Feng Shui.
Het ronde plafond zorgt voor een betere circulatie van de Chi, de levens energie. De kleurrijke afbeeldingen van fruit geven veel levendigheid en extra energie aan de ruimte. Ze brengen ook “natuur” in de ruimte . Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van natuurlijke elementen in een ruimte bijdraagt aan het welzijn van de mensen die er in verblijven.
In de Feng Shui gaan we ervan uit dat fysieke natuur, dus planten, bomen of bloemen het meeste effect hebben. Maar ook foto`s van natuur hebben een positieve werking en op de derde plaats ,maar toch nog effectief schilderijen van natuur.

marktkraampjes

 

 

 

 

Eerst werd gevreesd dat deze markthal een concurrentie zou betekenen voor de dichtbij gelegen open lucht markt. Het blijkt het tegendeel te zijn. De markthal trekt veel extra mensen uit binnen- en buitenland aan en zorgt dus ook voor meer bezoekers en dus een hogere omzet voor de buiten markt. Hieruit blijkt ook weer dat wanneer je in een wijk verbeteringen aanbrengt dit een positief effect heeft op de gehele omgeving en iedereen dus mee profiteert van de verbeteringen.

marktplein
Ik hoop wel dat het plein voor de markthal nog aangepakt gaat worden. Het is nu een kale vlakte met een enkele plantenbak die een verdwaalde indruk maakt. Hier ligt nog een enorme kans om de energie te verhogen van de plek en hem mensvriendelijker en aantrekkelijker te maken. Er zou veel meer groen en kleur gebuikt kunnen worden met een mooie waterpartij voor de ingang. Weer een Feng Shui aanpassing ,want bewegend water trekt zuurstof aan en op plekken met veel zuurstof is er ook veel Chi. Want Chi is de de yin component en zuurstof de Yang component van kosmische energie. En beide trekken elkaar aan. Daarom zijn we ook graag aan het water, naast rust geeft het ook vitaliteit en kunnen we ons opladen en ontspannen.
Meteen een goede reden om wat bankjes te plaatsen zodat er een permanente activiteit plaats vind en de omgeving erg zou verlevendigen. Het zou een plek van ontmoeten kunnen worden waar ook kinderen kunnen spelen.
In mijn volgend blog zal ik vertellen over onze tweede bestemming van die dag die alles met water te maken heeft.

De reis van de heldin.

Vorig jaar werd ik benaderd door Peter de Kuster met de vraag of ik in het e-magazine “De reis van de heldin” wilde staan. Dit e-magazine gaat over vrouwen die met hun passie hun geld verdienen. Peter zelf schrijft hierin over de mogelijkheden voor vrouwen dit ook te doen.

In eerste instantie vond ik het wel een leuke uitnodiging maar ben er toch niet op ingegaan. Tot hij mij dit jaar weer benaderde. Hij was erg geïnteresseerd in mij en mijn bedrijf Feng Shui Visie.  Hij bood mij nu een diepte interview aan als aanvulling op de questionnaire. Nu ging ik overstag en heb samen met Tijs Hofman een fotoreportage gemaakt van mijzelf in Tilburg. Ik moet zeggen dat ik heel blij ben met deze fotosessie, ik nodig jullie dus uit om mijn bijdrage in tekst en beeld te bekijken in “De reis van de heldin” Hoofdstuk 5 vanaf bladzijde 26.

Ik hoop dat jullie genieten van het voorjaar en wil je ook je huis ,werkplek of bedrijf een betere energie geven dan hoor ik het graag.

Tot de volgende keer.

Met warme groet, Hanny Verheijden

Pin It on Pinterest