Dit jaar is het Chinese Nieuwjaar begonnen op 19 februari. Deze datum valt samen tot 2033 met de tweede nieuwe maan na de kortste dag.
Het is het jaar van het schaap dat ook als het vorige jaar onder het element hout valt.Het houten paard van 2014 had meer mannelijke, dus Yang energie, het schaap het heersende teken over 2015 heeft meer Yin, dus vrouwelijke kwaliteiten.
Op het journaal was deze week te zien dat vele Chinezen, die standaard maar een kind mogen nemen ,zwangerschap dit jaar uitstellen omdat ze geen volgzaam schaap op de wereld willen zetten.
Volgzaamheid is inderdaad een van de eigenschappen van het schaap, maar ook liefde voor kunst en natuur. Schapen zijn ook gericht op familie en relaties. In het Chinees is het woord voor schaap hetzelfde als voor geit en wordt ook weleens vertaald met het woord ram. De geit is niet alleen maar volgzaam en is veel minder een kuddedier dan het schaap. Zo eenduidig is het dus allemaal niet. Daarbij hoe zou het leven eruit zien als er alleen maar leiders waren?
Het element van het jaar, hout in dit geval, heeft tevens invloed op het dierteken. Het kan eigenschappen versterken, aanvullen of verzwakken
Hout staat voor groei en het voorjaar, het heeft dus een onstuimige en creatieve energie. Hout is ook gerelateerd aan de lever met als positieve emotie geduld en verdraagzaamheid en als negatieve emotie woede en onverdraagzaamheid. Ik vrees dat we voornamelijk met het laatste te maken krijgen.
De Nine Star KI is een ander systeem om de energieën van personen en cycli te duiden. Het heeft als beginpunt 4 februari en wijkt jaarlijks minder af dan de data voor het Chinese Nieuwjaar. Dit omdat het gebaseerd is op het zonnejaar, Li Chun genaamd oftewel het begin van de lente. Dit is het punt halverwege de kortste dag op 21 december en de lente equinox ongeveer 21 maart.
2015 is een 3 Hout jaar met als bijbehorend symbool “de donder”.
Donder heeft een sterke dynamische energie, is opgewonden, inspirerend, vernieuwend,optimistisch en heeft een grote geestkracht. Actie, uitdaging en competitie, reactief, impulsief,makkelijk gefrustreerd en boos. Idealisme, fanatisme, over anderen heen walsen op weg naar hun doel, wereldverbeteraar zijn.
Omdat niet iedereen dezelfde idealen heeft en het verbeteren van de wereld ook heel subjectief is ziet het er naar uit dat er veel strijd zal zijn. Stoom afblazen is heel belangrijk om de druk op de ketel af te doen nemen, voor een individu is dat bijvoorbeeld sporten en bewegen maar vechten kan ook het gevolg zijn.
In het algemeen een jaar met conflicten en vijandigheid vooral in het midden oosten en een van mijn belangrijkste leraren Grootmeester Yes Lim ziet de wissel van de koning in Saudi Arabie ook als aanleiding voor meer conflicten.
Omdat hout 3 ook voor groei staat geeft dat mogelijkheden voor landen die niet bij een conflict betrokken zijn. Met name in oost Azië.

Voor ieder persoonlijk pakt het jaar van het schaap anders uit Dit geld ook voor het jaar van de donder. Afhankelijk van jouw plaats in dit systeem en jouw persoonlijke Ki getal kan dit zowel ondersteunend als lastig zijn. Weten wie je bent en waar je staan in de cyclus kan heel behulpzaam zijn om het beste uit het jaar te halen en in de Flow te blijven, met de stroom mee te gaan , zowel zakelijk als privé.
Wil je weten hoe het voor jou persoonlijk uitpakt kun je een schriftelijk consult aanvragen. Tevens geef ik deze informatie voor ieder gezinslid afzonderlijk als onderdeel van een Feng Shui consult aan huis.
Een nieuwe cyclus en een nieuw jaar zijn een heel goede aanleiding voor een consult omdat planetaire invloeden ook veel effect hebben op de energiehuishouding van je woning of bedrijf. Dus ook op je welzijn zowel lichamelijk, financieel,emotioneel en relationeel.
Een energetische clearing helpt ook om oude energieën en stagnaties op te lossen waardoor je meer positieve Flow krijgt.
Ondanks alle problemen zijn er kansen te over om een betere wereld te creëren voor onszelf en voor al wat leeft. Een probleem is slechts een uitdaging en een mogelijkheid tot groei.
Heel veel geluk gewenst in het houten schaap jaar.

Pin It on Pinterest