De acht kennisgebieden binnen Feng Shui
Welkom op mijn eerste blog. Het heeft even geduurd, er moest wat weerstand overwonnen worden maar nu is het begin gemaakt. Jullie kunnen nu iedere maand van mij een blog verwachten.

Het doel van mijn blogs is om jullie inzicht te geven in mijn expertise en het ongelooflijk boeiende systeem dat Feng Shui is. Hoe je je leven kunt verbeteren op alle vlakken en om je bewust te maken van de grote invloed die je omgeving heeft op je vitaliteit, je balans en je succes in het leven op alle terreinen.

Feng Shui is veel omvattend. De geschiedenis ervan, de verschillende scholen, de principes van Yin en Yang, de 5 elementenleer, de 8 levensgebieden, het effect van water en wind, de Nine Star Ki zijn maar een paar onderwerpen die een goede bespreking verdienen. Het probleem is niet om een onderwerp te vinden, maar om een onderwerp te kiezen waarmee ik kan beginnen. Maar gaandeweg zal ik al deze onderwerpen, en meer, gaan bespreken en van daaruit tips geven die jullie kunnen gebruiken

Vanwege mijn studie Traditionele Chinese geneeswijzen heb ik veel aandacht voor het gezondheidsaspect van Feng Shui. Daarom heb ik er ook voor gekozen om na een opleiding tot Feng Shui consultant bij Steven Devine nog een internationale studie te volgen bij de Chinese grootmeester Dr. Yes Lim. Deze opleiding tot Qi-Mag Feng Shui consultant combineert verschillende scholen en stromingen binnen de Feng Shui en legt veel nadruk op vitaliteit, harmonie en succes. Het opsporen en ontstoren van allerlei stralingen, zowel natuurlijke als ook technologische is een belangrijk onderdeel van en consult.

Ook wil ik jullie de kans geven om vragen te stellen en onderwerpen aan te dragen waar jij specifiek belangstelling voor hebt, dit kun je kenbaar maken door mij een mailtje te sturen. Voor informatie over Consulten en Cursussen kun je ook gerust en vrijblijvend contact met mij opnemen.

En wil je meer weten over mij en mijn achtergrond, klik dan hier

De acht niveaus van kennis.

Feng Shui kan globaal ingedeeld worden in acht kennisgebieden die allemaal meegenomen zouden moeten worden in een consult, of dit nu voor een bestaand pand is of voor een nieuwbouw project.

  1. Kennis van het effect van kosmische Chi, oftewel levensenergie en zuurstof om je vitaliteit en gezondheid te verhogen. Een gebrek aan Chi of zuurstof is een van de belangrijkste ziekmakers.
  2. Het Yin en Yang principe voor harmonie en balans. Yin en Yang zijn twee tegengestelde krachten die zorgen voor de dynamiek in het leven. Het is belangrijk dat deze krachten in evenwicht zijn om gezond en succesvol te leven.
  3. De 5 elementenleer. De Chinese natuurfilosofie kent 5 elementen namelijk, water, hout, vuur, aarde en metaal. Deze elementen vormen samen een cyclus die je steeds in de natuur en in je eigen leven terug ziet. Een verstoring van de balans tussen deze elementen geeft klachten op mentaal, financieel, emotioneel en fysiek gebied.
  4. Macrokosmos Feng Shui. Dit is de studie van de wijze waarop de planeten ons beïnvloeden. We gebruiken het Chinese Lo Pan kompas om te berekenen waar je het beste kunt slapen, werken, studeren, etc. Onder macrokosmos systeem vallen het Flying star systeem, waarbij je berekend welke invloeden er in bepaalde periodes spelen en welke remedies je nodig hebt om deze te activeren of af te zwakken en het Nine Star ki systeem (Japans) die op de mens zelf gericht is. Met de Nine star ki bereken je je eigen elementen zodat je meer zelfinzicht krijgt. Je kunt ook berekenen welke invloeden en thema’s er op het moment of in de toekomst spelen zodat je meer met de flow mee kunt gaan.
  5. Micro kosmos Feng Shui. Dit is de studie van het landschap, water en waterstromen, heuvels, bergen en gebouwen in een omgeving van 1 tot 6 km.
  6. Directe microkosmos Feng Shui. Dit is de studie van de omgeving binnen een kilometer van een gebouw. Landschap, water en waterstromen, heuvel formaties, bomen en planten, windrichting, de vorm van gebouwen, geluid en geur, grondkwaliteit, hoogspanning- of gsm masten, radar- of tv zendmasten. De lay-out van straten en wegen.
  7. Grondstuk en vorm Feng Shui. De energie van het grondstuk moet ook gecontroleerd worden op geopathische stress zoals wateraders en breuklijnen, giftige stoffen en invloeden van vorige functies bv. een voormalig kerkhof. Bij de vormschool zorg je er ook voor dat het gebouw symmetrisch is en in harmonie met de natuurlijke omgeving.
  8. Onmiddellijke omgeving binnen een pand. Dit is natuurlijk een heel belangrijk gedeelte van een Feng Shui consult omdat wij in onze cultuur heel veel tijd binnenshuis doorbrengen en onze omgeving er verre van natuurlijk meer is. Dus naast een hoog energieniveau is ook sfeer en schoonheid belangrijk. Gelukkig kan ik hier ook mijn jarenlange ervaring als visagist en stylist inbrengen, zodat vorm en inhoud samen gaan. Ik check al het aanwezige op het effect wat het heeft en geef adviezen om de balans te herstellen. Ik besteed ook aandacht aan technologische verstoringen.

 

En natuurlijk vind ik het heel belangrijk om de mens centraal te stellen, gelukkig heb ik veel in huis om ook op persoonlijk vlak ondersteuning te bieden.   Ik zet mij graag met hart en ziel in om ook jouw leven en werk positief te beïnvloeden.

Wil je een professioneel consult neem dan gerust contact met mij op voor meer info: 06-29121258, 013 5365693, info@fengshui-visie.com Hanny Verheijden Feng Shui Visie www.fengshui-visie.com

 

Pin It on Pinterest