De ideeënfabriek van Fontys.

Deze week was ik uitgenodigd door de Fontys academie voor Creative industries om de presentatie van de afdeling  International Lifestyle studies bij te wonen.

Deze afdeling van Fontys houdt zich bezig met trendonderzoek en conceptontwikkeling, ze ontwikkelen Future proof producten die de kwaliteit van leven bevorderen. Een aantal keren heb ik tijdens hun Expert meeting dagen een lezing gegeven over mijn werk als Feng Shui expert en heb gemerkt dat ik veel studenten kon raken met de oude wijsheid van Feng Shui omdat die nog steeds heel relevant is en praktisch toepasbaar in ieder ontwerp. Vooral de Qi-Mag Feng Shui omdat die oosterse wijsheid combineert met westerse wetenschap. Ik ben zeer geïnteresseerd in wat zij doen omdat ook mijn werk en de diensten die ik aanbied gericht zijn op het verbeteren van de levenskwaliteit van mijn klanten in combinatie met schoonheid en design.

Kernwoorden

Ik werd deze keer extra getriggerd omdat er veel kernwoorden werden gebruikt die relevant zijn voor mijn werk. Om er maar enkele te noemen: Bewust leven, puurheid en echtheid, natuurlijkheid, down to earth, togetherness, social motivation, hooggevoeligheid, keuzestress, duurzaamheid etc.

Zelfs een nieuw woord gehoord, “mantions”,dit zijn mannen met emoties waar een product voor ontwikkeld is, het zogenaamde “jank bier”. Dit is vooral grappig, maar ook snacks van kikkererwten in een airfryer klaargemaakt, de zogenaamde “Borrelboon”en een spel dat mensen bewust maakt en weer met elkaar laat communiceren werden gepresenteerd. Voeding, bewustwording en inzicht in jezelf en elkaar zijn ook facetten van mijn werk.

Hedendaagse tendens

Het geeft allemaal een tendens weer waarin mensen behoefte hebben aan een meer natuurlijke omgeving en manier van leven waarin de mens weer centraal staat. En dat kan ook in design weergegeven worden.  Ik ben zelf altijd een “mooi” en een “heel” maker geweest.

Wat doe ik?

De mens en zijn directe woon- en werk omgeving staan centraal in mijn werk.

Ik onderzoek wat voor invloed het pand waarin je woont en/of werkt en het interieur op jouw welzijn heeft. Geef adviezen gebaseerd op de natuurfilosofie in combinatie met jouw smaak om de kwaliteit van jouw leven te bevorderen en een supermooie, stressvrije en inspirerende ” thuis” te creëren. Voor werkplekken of bedrijven houdt dit in dat niet alleen de levensenergie maar ook de productieve energie wordt verhoogd en het ziekteverzuim wordt tegen gegaan.

Wil je meer weten over wat ik voor jou en /of jouw bedrijf kan betekenen neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Tel. 06 29121258. En kijk eens op mijn site www.fengshui-visie.com waar je informatie vindt over consulten voor zowel particulieren als bedrijfsleven.

Wil je zelf meer kennis en bewustzijn, iets doen aan je gezondheid en aan je interieur volg dan een van de 5 elementendagen. Op 23 juni het element vuur.

Met hartelijke groet,

Hanny Verheijden

 

Pin It on Pinterest