Vrijdag 8 december een holistische dag over het element metaal. Loslaten en verdiepen. Een dag voor lichaam en geest, hart en ziel.

Het element metaal in ons leven.

De 5 elementen zijn heel zichtbaar in de seizoenen.

Na het vuur element van de zomer krijgen we het aarde element van de nazomer. Dit als rustpunt en voorbereiding op het metaal element van de herfst. Het Yang van de zomer trekt zich langzaam terug om vervolgens over te gaan in de Yin energie van de herfst. De warmte en naar buiten gerichte energie van de zomer maakt plaats voor de koude, de stilte en de naar binnen gerichte energie van de herfst.

Dit jaar is de overgang van zomer naar herfst erg onregelmatig verlopen. De herfst kwam te vroeg en plotseling, toen nog onverwacht een korte nazomer, te kort voor een rustige mentale en emotionele voorbereiding op een nieuwe fase. De herfst gaat gepaard met het terugtrekken van de natuur in zichzelf en dat is ook wat wij ervaren. We gaan weer naar binnen met onze aandacht en trekken ons terug in ons huis.

De vroege herfst staat ook voor het oogsten, dus ook voor het vieren van het bereikte en het genieten van rust na een drukke periode. Daarnaast komen op het emotionele vlak ook gevoelens van verdriet en eenzaamheid boven, emoties die bij het metaalelement horen. Maar ook de concentratie op het essentiële, het besef van de wezenlijke dingen en verinnerlijking.  Op geestelijk vlak staat het element metaal voor een scherp en analytisch verstand, en vaak ook een scherpe tong, wijsheid en moed.

Mensen met het metaal- element in hun karakter hebben ook een natuurlijke aanleg voor het spirituele en het religieuze. Het woord religie is afgeleid van het Latijnse re-ligre, wat her verbinden betekent, opnieuw verbinden met ons wezen, met de ziel, met het goddelijke, met concentratie op de essentie.

Je herkent hierin vast ook wel het verloop van een mensenleven waarin de herfst voor het ouder worden staat. Dit besef van vergankelijkheid brengt gevoelens van loslaten, afscheid nemen en dus verdriet met zich mee. Heb je last van deze gevoelens geef ze dan bestaansrecht want het hoort bij de natuurlijke cyclus.

Raakt een element uit balans dan kan dat veel klachten geven, zowel op fysiek als op emotioneel gebied. Een verstoring van het metaal- element kan gevoelens van depressie en eenzaamheid verergeren. Omdat de organen longen en huid bij het metaal element horen komen verkoudheid en een schrale huid dus in de herfst ook veel meer voor.

Na al deze minder opbeurende, maar hopelijk ook troostende woorden is het goed te beseffen dat de herfst een hele goede tijd is om met jezelf en je huis bezig te zijn. Niet zoals in het voorjaar de grote schoonmaak maar meer om warmte en geborgenheid in je huis te brengen. Een fijn nestje te bouwen om de koude maanden door te komen. Een basis om meer verdieping in je leven brengen.

Wil je meer inzicht in de conditie van het element metaal in jou zelf en wil je remedies leren om het element in jezelf weer in evenwicht te brengen en te versterken dan is de dag van het metaal element iets voor jou.

Programma 8 december in centrum het Bergkristal in Haaren

Vanaf  9.30 uur ontvangst met koffie en thee.

Aanvang programma10.00 uur

1.Algemene kennis over het element metaal.

2.Voedingsadvies en recepten om het metaal element te ondersteunen. Welke groentes, fruit, kruiden en dranken, soorten vlees en vis en granen ondersteunen dit element.

3.Nine star ki karakter analyse: Metaal als persoonlijkheid, innerlijke drive of manier om je energie in de wereld te zetten. Het metaal karakter herkennen in jezelf en je dierbaren. Wie en wat past erbij het metaal karakter.

Lunch

4.Bewegingsoefeningen uit de Tai Chi en Qi-Gong om het metaal element snel te versterken en in balans te brengen.

5.Feng Shui advies om de levensgebieden die bij het element metaal horen te versterken. Dit zijn de gebieden kinderen en toekomstige projecten en behulpzame vrienden, netwerken en reizen.

Prijs € 119,00 inclusief 21 % btw, lunch, koffie en thee en iets lekkers en een mooi geïllustreerd cursusboek. Korting 10% bij deelname meerdere dagen en 10% bring a friend korting

Geef je nu op:  info@fengshui-visie.com of 06 29121258

 

Pin It on Pinterest