Artikel: Een kerstboom als Feng Shui remedie.
Enkele projecten in 2014, bekijk ze hier op mijn nieuwe Facebook pagina
Workshop Het vuurelement op 23 juni 2017.

Na een lange nazomer, een korte herfst, nu een vroege winter.
Al deze seizoenen zijn verbonden met een element.
De winter valt onder het element water. Symbool voor zuiverheid, inkeer, spiritualiteit, vruchtbaarheid, vitaliteit en kalmte. Water vertegenwoordigt ook het huis van je carrière, je levensloop.
Het staat zowel aan het begin als het einde van de cyclus.
In de winter is de energie naar binnen gekeerd en stroomt langzaam en diep en bereidt zich voor op ontkieming in het voorjaar. Het is een uitstekende tijd voor zelfbespiegeling en het uitstippelen van je toekomst.

Vandaar dat we aan het einde van het jaar terugkijken op wat we gedaan, en bereikt hebben
en vol goede voornemens zijn voor het komende jaar.

In de donkerste en koudste periode is van het jaar keren we naar binnen en zoeken we elkaar op voor warmte en willen we licht in de duisternis brengen.

Omdat alles in het leven in de 5 elementen onder te brengen is realiseerde ik mij dat de kerstboom in deze periode alle ontbrekende delen inbrengt.
De boom vertegenwoordigt het houtelement, het voorjaar, de groeiperiode. De pot waarin de boom staat is het aarde element, de nazomer, de rust. Lichtjes brengen het vuur van de zomer en de expansie in en de glanzend gouden en zilveren ballen het element metaal. De herfst, het loslaten.
Zodat samen met het waterelement de winter ,de inkeer, alle elementen toch weer aanwezig zijn.

                                                             
We hebben zoveel gewoontes en gebruiken waarvan we de betekenis niet meer kennen.

Deze periode is goed om het oude los te laten en het nieuwe voor te bereiden.
Een energetische reiniging van je huis en van jezelf is een mooie manier om het jaar gezuiverd af te sluiten en daardoor een betere start te maken in het nieuwe jaar.

Om je goede voornemens aan te laten sluiten bij de stroom waarin jij zit is het heel zinvol te weten welke energieën en thema’s voor jou gaan spelen het komende jaar. Met de Nine Star Ki, een systeem gebaseerd op de 5 elementen in een persoonlijke cyclus van telkens 9 jaar en onderverdeeld in een kleinere cyclus van 9 maanden kun je per jaar en per maand bekijken waar jij zit in de cyclus en daar je activiteiten en plannen op afstemmen zodat je met de stroom mee kunt gaan en in de Flow kunt komen.

Dit systeem pas ik toe bij ieder Feng shui consult wat ik geef omdat het je inzicht geeft in je persoonlijkheid, je innerlijke drive en de manier waarop je je energie het beste in de wereld kunt zetten. Het geeft inzicht in de relaties die je hebt en de moeilijkheden die je daarbij ondervind. Je leert jezelf en je naaste veel beter begrijpen en je leven wordt harmonischer.
Enkele projecten in 2014

Detail Inrichting van Esperanza een fairtrade groothandel in Culemborg, najaar 2014
Feng Shui foto 1

Ik heb dit jaar een casco pand compleet mogen ontwerpen en mede inrichten voor een Wellness centrum in België. Met de eigenaar heb ik al eerder samengewerkt o.a. voor een nieuw kantoor, en enkele privé woningen.
Voor foto`s van dit en meerdere projecten kun je hier klikken.

Hieronder Foto nieuwe entree Zenaya.

Ik wens jullie alvast heel fijne feestdagen en wil jij ook dit jaar goed afsluiten en/of het nieuwe goed beginnen (Het Chinese Nieuwjaar begint pas in februari!)neem dan gerust contact met mij op zodat ook jouw leven weer vitaal, harmonieus en succesvol wordt.
Met hartelijke groet, Hanny
www.fengshui-visie.com info@fengshui-visie.com Tel. 0031 (0)13 5365693/ 0629121258

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin It on Pinterest