https://www.facebook.com/FengShuiVisie/Agenda: Holistische dag van het element Aarde op 29 september in het Bergkristal te Haaren NB
Lezing door Feng Shui Visie en mini consult tijdens de beurs van het spirituele wonder op 28 oktober in Breda
Qi-mag Feng Shui 1 met internationaal certificaat op 17 en 18 november in het Menne instituut te Baarn

Cadeautje: zie onderaan deze mail.

Feng Shui astrologie

Chinese astrologie werkt met de 12 dierentekens. Ieder dierteken valt onder een element. Ben je bijvoorbeeld een hond, teken van het lopende jaar 2018, dan kun je een water, hout, vuur, aarde of metaal hond zijn. Dit jaar is een aarde jaar dus iedereen die dit jaar en voor 5 februari 2019 geboren wordt is dan een aarde hond. Zelf werk ik wel met het element van het jaar, dus iedereen die in een aardejaar geboren wordt heeft het geboortejaar element aarde. Dit betekend dat aarde kleuren en elementen voedend zijn voor deze persoon. Dit is handig om te weten als je kleuren gaat kiezen voor stoffering of muurverf. Natuurlijk heeft binnen een gezin ieder vaak een ander element dus ga je het element gebruiken op persoonlijke plekken of als aanvulling, detail of accessoire.

Feng Shui Astrologie werkt met 9 karaktertypes. Er zijn maar 5 element waarvan water en vuur er maar 1 type is, van metaal en hout zijn er 2 en van aarde maar liefst 3. Deze types staan voor een gezinslid, je hebt een vader en en moeder, een jongste , middelste en oudste dochter en hetzelfde voor de zonen.

Het is bijzonder om te ontdekken dat  de eigenschappen van deze rolmodellen soms sterker zijn dan de werkelijke, fysieke rol die we hebben. Zo heeft een aarde 2 die voor de moeder staat zorgzame eigenschappen, is erg loyaal in vriendschappen en is in een relatie sterker gericht op de ander en kan te gefixeerd en emotioneel te afhankelijk worden van de  partner. Dit terwijl je in het leven geen moeder hoeft te zijn, want deze eigenschappen krijgt ook een man mee.

Op basis van je geboortedatum bereken je 3 getallen die staan voor de elementen. Zoals de 2 voor aarde en de moeder staat.Het eerste getal staat voor je persoonlijkheid , het tweede getal staat voor je karakter en je innerlijke natuur en wie je als kind was. Het staat voor je diepere drive en eigenschappen die in een relatie sterk naar voren komen en ook die in periodes van stress sterker te kop opsteken, het derde getal staat voor hoe je je energie naar buiten brengt, hoe doe je je werk, hoe druk je jezelf uit en presenteer je jezelf en soms voor een uitdaging omdat je die energie nog moet gaan integreren.

Aan mannen leg ik het vaak zo uit: het eerste getal is het merk auto dat je bent, het tweede getal staat voor de chauffeur en het derde voor je rijstijl.
Het merk is herkenbaar, de chauffeur bepaalt waar je naar toe wilt, wat je belangrijk vind en de rijstijl is hoe je dat gaat doen

Kennis van je eigen NIne Star Ki getallen, zo heet het systeem is heel behulpzaam om jezelf en de mensen om je heen te begrijpen. Te weten wat en wie er bij je past, waarom je soms tegenstrijdige eigenschappen en reacties hebt.

Een voorbeeld: Iemand met het persoonlijkheids getal 7, wat staat voor de jongste dochter blijft vaak speels en jong, terwijl er ook veel wijsheid schuilt in deze persoon omdat de jongste dochter veel heeft kunnen leren van de 2 zusters boven haar, nl de oudste en de middelste dochter. Nogmaals dit hoeft in de werkelijkheid niet zo te zijn Een oudste dochter die het getal 7 heeft zal zich veel minder verantwoordelijk voelen en zich minder schikken dan van nature van haar verwacht wordt.

De 7 is ook onafhankelijk, is een goede gastheer/vrouw, is een mooi-maker, is het meest gevoelig voor energieën om haar/hem heen en nog veel meer. maar heeft deze 7 de 2 als tweede getal dan zal haar onafhankelijke houding binnen een relatie erg afzwakken en gaat zij/hij zich uiteindelijk te veel richten op haar partner.

De getallen staan niet allen voor een gezinslid maar ook voor een natuur fenomeen. De 7 staat voor het meer, wat duid op een bespiegelde aard dus zowel een introverte als een extraverte kant, een meer spirituele levenshouding. De 7 hoort bij het element metaal wat weer behoort tot de herfst, De herfst is een introverte periode maar ook een van de oogst. De oogst is een periode van rust van het werk en feestvieren. Dus feestvieren en introspectie wisselen elkaar af bij een 7 metaal. Naast het levensgenieten is er ook aanleg voor melancholie.

Omdat de 7 bij het element metaal hoort en bij het metaal horen de longen, de dikke darm en de huid kunnen dit ook zwakke plekken zijn bij deze personen. Ook verdriet en depressie zijn symptomen van een verstoord of zwak metaal- element.

Wij hebben allemaal te maken met de 5 elementen, is het niet in onze Nine Star ki dan wel omdat alles in het leven in een element is in te delen. Ieder element staat voor een seizoen of levensfase, een kleur en vorm een emotie of levensgebied ( Feng Shui ) en nog veel meer. Kennis van de 5 elementen is de basis van de Feng shui en van de Chinese geneeswijze en hoewel ik er al 26 jaar kennis van heb, ik ben namelijk in 1992 traditionele Chinese geneeswijze gaan studeren, ben ik nog steeds ongelooflijk geboeid door deze materie en vormt het de basis van mijn levensfilosofie en van mijn werk als Qi-Mag feng shui consultant, waarin ik indien gewenst en nodig alle aspecten van de 5 elementen kan benutten. Of het nu kleur- en plaatsing advies is, het ontwerpen van een verbouwing of pand, een nieuw interieur of tuin. Het inzicht geven in relatiedynamiek, of adviezen betreft de gezondheid.

Ik had laatst tijdens een consult een gesprek met een vrouw wier man en zoon in een constante machtsstrijd verwikkeld waren. Zij bleken beide 6 metaal als persoonlijkheidsgetal te hebben, 6 metaal staat voor de “vader”. De “vader” heeft leiderscapaciteiten en wil niet dat zijn mening in twijfel getrokken wordt, kan dingen te zwart wit zien en kan moeilijk in de schoenen van een ander gaan staan, terwijl ze een duidelijke visie hebben. Dan krijg je natuurlijk eerder een autoriteitsconflict. Zij vertelde mij dat ze al veel hulp gezocht had maar dat nog niemand een zo heldere en duidelijk uitleg had gegeven en adviezen waar ze iets mee kon.

Voor mij is kennis van de 5 elementen kennis die iedereen zou moeten hebben omdat het bijdraagt aan  een gezond, gelukkig en harmonieus leven.

Vandaar dat ik de 5 elementendagen ben gaan geven waarin Feng Shui, Nine Star ki, voedingsadviezen en bewegingsoefeningen (Qi-gong) aan bod komen en je  naast veel kennis en inzicht de verbinding tussen alles gaat zien. Dus kom eens een dag uitproberen! De eerste elementendag is op 29 september in het prachtig gelegen centrum Het Bergkristal in Haaren bij Den Bosch en wordt het element Aarde behandelt, op 3 november het  element Metaal en op 8 december het element Water. inschrijfformulier Elementendag Aarde 2018

Op mijn blogs vind je meer informatie over de verschillend elementen.

Nu het cadeautje:

Omdat ik op 6 september jarig ben wil ik iedereen die mij een mail stuurt met een geboortedatum een overzicht sturen van het bijbehorende  persoonlijkheidsgetal met eigenschappen of als je dat liever wilt weten van je geboortejaar- element met de ondersteunende kleuren. Ik beloof je dat je voor 25 september de informatie ontvangt.
Ook wil ik de korting op de holistische dag van het element Aarde verlengen bij inschrijving tot en met 9 september.
Je betaald dan slechts € 99,00 ipv € 119,00 inclusief btw, lunch, koffie en thee en een mooie en zeer uitgebreide cursusmap. Voor meer Info klik hier    
Opgave via info@fengshui-visie of via het inschrijfformulier Elementendag Aarde 2018

Wil je mij een cadeautje geven?
Dan zou ik blij zijn wanneer je mijn facebook pagina Feng Shui Visie liked en aan de mensen die al eerder een consult van mij gehad hebben of een cursusdag gevolgd hebben zou ik willen vragen om een referentie op Facebook te plaatsen.       https://www.facebook.com/FengShuiVisie/

Mijn hartelijke dank en natuurlijk mag je dit blog delen.

Tot de volgende maand en een fijne nazomer gewenst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest