Inhoud : Marie Kondo de opruim goeroe.
Diepte interview met Hanny Verheijden, Feng Shui Visie.
Agenda lezingen en workshops Juni
De opruimgoeroe

Verbaasd was ik op zijn minst toen ik naar het journaal zat te kijken en een jonge Japanse vrouw in beeld zag die een wereld bestseller geschreven heeft over opruimen.
Waarom heb ik dat niet gedaan denk ik dan, ik weet als geen ander hoe belangrijk opruimen is en ik help al ruim 15 jaar mensen met het reorganiseren van hun huis. En soms begint dat letterlijk met puin ruimen.

Chaos in huis weerspiegeld vaak de chaos in iemands hoofd en leven maar andersom werkt het ook. Dat je  chaotisch en onrustig wordt in een ruimte met veel rommel. Je kunt je moeilijker concentreren naarmate er meer rommel om je heen is. Maar ook een huis met te veel spullen, hoe mooi ze ook zijn gaat voor stagnatie en onrust zorgen.

Veel mensen zijn emotioneel verbonden met hun materiele zaken. Vaak is het moeilijk om zaken los te laten. dit kan vanuit een gevoel van tekort komen of uit angst ooit te kort te zullen komen. Maar ook hechting en herinneringen spelen een rol. Na erfenissen  krijgen mensen vaak extra kunst en meubilair in huis zodat hun eigen huis dichtslibt. Dit geeft stagnatie en blokkades en daarbij haal je energieën in huis die weer invloed op jou, je stemmingen en jouw leven hebben.

Je kunt dan wel zeggen , weggooien die spullen maar dat is een beetje te makkelijk. Op de eerste plaats houd ik niet van weggooien, de afvalberg is al onnoemelijk groot en er zijn nog steeds of steeds meer mensen die jou spullen graag willen hergebruiken. Dus op marktplaats of naar de kringloop ermee. Maar er moeten vaak wat heuveltjes genomen worden om afstand te doen van al dat teveel. Ik help mensen met dit “afscheid”. Loslaten is een hele kunst maar op het moment dat je je realiseert wat je weerhoud om dingen weg te doen en je beseft wat voor consequenties het heeft op je eigen leven helpt dat al enorm.

Ik heb inmiddels al zo vaak meegemaakt dat na dit proces er veel dingen zijn veranderd in iemands leven, het gaat weer stromen, er komen nieuwe dingen op je pad, nieuwe richtingen worden ingeslagen en men voelt zich vaak opgelucht, Bevrijd van oude ballast.

Een energetische reiniging van de betrokkenen ondersteund dit proces enorm. Soms is het niet een teveel aan spullen maar de lading die op die spullen zit. Met name antiek en kunst gekocht van inheemse volkeren kunnen heel veel lading bij zich dragen. Ik heb vaak meegemaakt dat een antieke kast of ander meubelstuk een heel zware energie had en na een energetische reiniging  weer een onschuldig object werd. Zelf heb ik in mijn eigen huis ervaring met Afrikaanse kunst die dicht bij de ingang  de instroom van energie van buiten compleet blokkeerde en nog een heel sterk lijntje had met de “medicijnman” die de rituele kunst ingezegend had. Ook mijn antieke    Chinese houten hemelbed was een hele klus om te neutraliseren.

Ik ga niet zover als Marie Kondo wat de sokken en de handtas die uit moeten rusten betreft, en ik aai geen planten maar zie ze wel als levende wezens die een eigen uitstraling hebben waarvan sommige zo onaangenaam dat je ze niet in huis wilt hebben. En anderen die verpietert en treurig zijn wegens gebrek aan aandacht en zorg. Ik heb van mijn Chinese Leraar geleerd om tegen een plant te zeggen dat je hem gaat snoeien zodat hij zijn sappen terug kan trekken en niet onverhoeds geamputeerd wordt.

Lezing in centrum het bergkristal te Haaren tijdens open dag op 21 juni, entree gratis.

Workshop Feng Shui beleven op woensdagavond 24 juni van 19.00 tot 22.00 actie prijs € 39,00 i.p.v. € 49,00 incl koffie en thee. Voor inhoud zie agenda

Met warme groet, Hanny Verheijden

 

Pin It on Pinterest