Agenda: Dag van het hout-element op 24 maart te Haaren

Lezing Feng Shui op 8 maart te Baarn. Aanmelden via de VU in Baarn www.volksuniversiteitbaarn.nl

Wist je dat stres en irritaties kunnen ontstaan door een verstoord hout-element, oftewel de lever?

Sinds een aantal dagen zien we het voorjaar al ontluiken al is het ook heel erg koud. De eerste Krokussen wagen zich al boven de grond. Het voorjaar komt eraan en daarmee dient het element hout zich aan.

In de Chinese natuurfilosofie wordt gewerkt met 5 elementen. De 5 elementen vormen samen de cyclus van het leven en daarom is ieder element van gelijk belang. Al kunnen we duidelijk een voorkeur hebben voor een of enkele van deze 5 elementen, water, hout, vuur, aarde en metaal. Je ziet de elementen terug in de seizoenen, in interieurs, in vormen, kleuren en materialen en ook in onze gezondheid en in onze persoonlijkheid.Bewaren

Bewaren

Het houtelement hoort bij het voorjaar en staat symbool voor snelle groei en creativiteit, vandaar dat het hout-element ook bij de kinderjaren hoort. Tijdens onze jeugd wordt ook de basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van het hout-element in onze persoonlijkheid. Zijn de omstandigheden gunstig geweest dan heb je kunnen aarden en kun je de kracht en het aanpassingsvermogen van het hout ontwikkelen. Eigenschappen die bij het hout-element horen zijn creativiteit, beweeglijkheid van lichaam en geest, besluitvaardigheid, idealisme  en tolerantie. Is het houtelement verstoord dan kunnen humeurigheid, kwaadheid en agressie, starheid en intolerantie, vernielzucht en besluiteloosheid de boventoon voeren.

Een boom, symbool voor de houtenergie blijft zijn hele leven groeien en dat is wat je met een gezonde houtenergie ook wilt doen.  Maar je kunt het ook omkeren, om het hout-element gezond te houden is het nodig af en toe weer eens iets nieuws aan te gaan, je zelf de kans te geven om weer te groeien. Lichamelijk en geestelijk in beweging te blijven.

Je geboortedatum bepaald in hoeverre jij de energie van het hout-element in je persoonlijkheid hebt. Handig om te weten wanneer  het gaat om het soort werk wat bij je past, wat voor soort partners het beste matchen en zelfs welke energieën gedurende een bepaalde periode invloed op je leven hebben. Op 24 maart tijdens de dag van het Hout wordt dit voor iedereen duidelijk.

De Chinese filosofie gaat er van uit dat het leven niet statisch is, maar dynamisch. Het leven is voortdurend in verandering, het is een cyclus die zich spiraalsgewijs voortbeweegt. En ook deze cyclus volgt de 5 elementen. Je kunt in een water-jaar zitten of in een vuur-maand en dat heeft effect op je eigen energiehuishouding en de dingen die op je pad komen. Inzicht hebben in waar je zit in de cyclus kan je enorm helpen in de flow mee te gaan in plaats van tegen de stroom in te willen roeien.

Het fysieke en emotionele aspect van het element                                                                                                                                Het houtelement in ons lichaam wordt vertegenwoordigd door de lever en de galblaas. De lever is een erg belangrijk orgaan en volgens de Chinese geneeswijzen heeft de lever ook effect op onze emoties, vooral die van boosheid en ergernis. Ook wij kennen de uitspraak “iets op je lever hebben”en “je gal spugen”. Ben je futloos of uitgeput, gauw geïrriteerd en snel gestrest dan kan dat duiden op een overbelasting of een zwakte van de lever. Maar ook de zogenaamde “koude” woede, dus ingehouden woede die zich uit in cynisme, ironie en bitterheid geeft blijk van een verstoorde houtenergie.

Je spieren en gewrichten, de ogen en je zichtvermogen behoren bij het lichamelijke hout-element. Iemand met een houterige motoriek, gauw geïrriteerd of droge ogen en een slechte conditie van vinger- of teennagels zou eens naar de conditie van zijn lever kunnen kijken.

Tips voor een gezonde lever- en houtenergie
1. Zorg dat je woon-en werkomgeving een ontspannende en prettige plek is met een hoge vitaliteit.
Panden met een slechte Feng Shui hebben een nadelig effect op je gezondheid en je algemeen welzijn. Naast een Feng Shui consult kan een energetische reiniging van je huis en het grondstuk ook nodig zijn.

2. De smaak die hoort bij het houtelement is de zure smaak.
Eet bijvoorbeeld wat meer zuur fruit of kwark en drink vruchtenthee.

3. Alcohol,verhitte vetten en vet in combinatie met suiker dus koekjes en gebak en alle giftige stoffen zoals medicijnen zijn schadelijk voor de lever.

4. Ga dagelijks een wandelingetje maken, beweging en frisse lucht zijn heel belangrijk.

5. Doe wat meer met je creativiteit, al is het maar het uitproberen van een nieuw recept of het verplaatsen van meubilair of het werken in de tuin.

6. Gun jezelf meer rust en ontspanning en ga wat vroeger naar bed.

Maar wil je meer weten kom dan op 24 maart naar de dag van het houtelement in Haren NB.

Het prachtig gelegen Bergkristal te Haren.

Inhoud van de dag van het hout element. Naast kennis en inzicht krijg je nog veel meer tools aangereikt om het houtelement in jezelf te versterken. Voedingsadviezen met recepten, Chinese gezondheid oefeningen, karakter analyse van het houtelement in personen en wat erbij hen past. Zo krijg je meer inzicht in jezelf en je relaties. Feng Shui remedies om het hout element in je huis te versterken. Het houtelement staat voor familie en je roots en voor rijkdom in de ruime zin van het woord maar ook voor je financiën. Prijs: € 99,00 excl.btw, bij aanmelding voor 10 maart is het inclusief btw !! Dus een korting van 21 %. inclusief lunch, koffie en thee en een 20 pagina dik mooi geïllustreerd cursusboek.

Lezing Qi-Mag Feng Shui op 8 maart in Theater de Speeldoos in Baarn. Aanmelden via de VU Baarn.
De Qi-Mag school is de enige internationale opleiding die alle stromingen binnen de Feng Shui combineert en aanvult met een brede kennis van straling. Het legt meer nadruk op gezondheid. Vitaliteit, harmonie en succes zijn de uitgangspunten. Wil je meer weten over dit boeiende systeem en gratis tips ontvangen kom dan op 8 maart naar Baarn. Aanvang 20.00 tot 22.00 uur.

Hopelijk zie ik jullie op een van deze dagen en fijn als je dit bericht wilt delen met je eigen netwerk.

Met hartelijke groet en hopelijk komt het voorjaar snel.

Hanny Verheijden, tel. 0629121258.      https://www.fengshui-visie.com/

Pin It on Pinterest