Reminder Qi-Mag Feng Shui training op 7 en 8 november

Het element metaal in ons leven.

De 5 elementen zijn heel zichtbaar in de seizoenen.

Na het vuur element van de zomer krijgen we het aarde element van de nazomer. Dit als rustpunt en voorbereiding op het metaal element van de herfst. Het Yang van de zomer trekt zich langzaam terug  om vervolgens over te gaan in de Yin energie van de herfst. De warmte en naar buiten gerichte energie van de zomer maakt plaats voor de koude, de stilte en de naar binnen gerichte energie van de herfst.

Dit jaar is de overgang van zomer naar herfst te plotseling gegaan, we hebben de nazomer gemist, dus ook de mentale en emotionele voorbereiding op een nieuwe fase. De overgang valt nu zwaarder bij vele. De herfst gaat gepaard met het terugtrekken van de natuur in zichzelf en dat is ook wat wij ervaren. We gaan weer naar binnen met onze aandacht en trekken ons terug in ons huis.

De vroege herfst staat ook voor het oogsten , dus ook voor het vieren van het bereikte en het genieten van rust na een drukke periode. Daarnaast komen op het emotionele vlak ook gevoelens van verdriet en eenzaamheid boven, emoties die bij het metaalelement horen. Maar ook de concentratie op het essentiele, het besef van de wezenlijke dingen en verinnerlijking.  Op  geestelijk vlak staat het metaal element voor een scherp en analytisch verstand, en vaak ook een scherpe tong, wijsheid en moed.

Mensen met het metaal element in hun karakter hebben ook een natuurlijke aanleg voor het spirituele en het religieuze. Het woord religie is afgeleid van het Latijnse re-ligre, wat her verbinden betekent, opnieuw verbinden met ons wezen, met de ziel, met het goddelijke, met concentratie op de essentie.

Je herkent hierin vast ook wel het verloop van een mensenleven waarin de herfst voor het ouder worden staat. Dit besef van vergankelijkheid brengt gevoelens van loslaten, afscheid nemen en dus verdriet met zich mee. Heb je last van deze gevoelens geef ze dan bestaansrecht want het is hoort bij de natuurlijke cyclus.

Zoals alle elementen kunnen ze uit balans raken, zoals te veel vuur te hyper maakt en uitput kan een verstoring van het metaal element gevoelens van depressie en eenzaamheid verergeren.

De organen longen en huid horen bij het metaal element, verkoudheid en een schrale huid komen dus in de herfst ook veel meer voor.

Na al deze minder opbeurende, maar hopelijk ook troostende woorden is het goed te beseffen dat de herfst een hele goede tijd is om met jezelf en je huis bezig te zijn. Niet zoals in het voorjaar de grote schoonmaak maar meer om warmte en geborgenheid in je huis te brengen. Een fijn nestje te bouwen om de koude maanden door te komen. Een basis om meer verdieping in je leven brengen.

Feng Shui en de Chinese geneeswijzen zijn  o.a. gebaseerd op de 5 elementen en kunnen dus voor remedies zorgen tegen te veel melancholie en verdriet. Inzicht in je persoonlijke elementen opbouw, de Nine star ki en waar je zit in je persoonlijke elementencyclus helpen je ook om met emoties en situaties om te gaan.

Het energetisch reinigen van je huis en van jezelf helpt daar natuurlijk ook bij.

Wil je ook graag meer inzicht in de natuurlijke werking van de elementen en veel tips om je huis fijn en in harmonie met jezelf en de natuur in te richten kom dan naar de diepgaande en praktisch toepasbare Feng Shui 1 training of gun jezelf een Feng Shui consult.

Omdat Oktober de woonmaand is, wat natuurlijk ook geen toeval is,wil ik het aantrekkelijk maken voor jullie om een consult te boeken en zal ik een speciaal aanbod op maat maken.

Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. 06 29 1212 58

Ik wens jullie een heel gezellige en diepzinnige herfst.

Met hartelijke groet, Hanny Verheijden.

 

 

 

 

 


Pin It on Pinterest