Op het moment dat ik dit schrijf is het officieel al lente.

Toch ligt er nog ijs en sneeuw en staat er een koude wind, ik zou bijna over het water element gaan schrijven dat bij de winter hoort. Aan het veranderende licht, de enthousiast fluitende vogels en de ongeduldige sprietjes boven de grond merk je toch dat het voorjaar in aantocht is.

Dus wil ik jullie wat vertellen over het Hout element.

Binnen de verschillende Feng Shui scholen is kennis van de 5 elementen en de werking van deze elementen op elkaar heel erg belangrijk. Kennis van deze elementen vormt ook de basis van de Chinese geneeswijzen.

Het westen kent slechts 4 elementen maar deze elementen zijn op een ander principe gebaseerd.

We kunnen de 5 elementen indelen in seizoenen.

We kennen het voorjaar, de zomer, de nazomer oftewel de Indian Summer, het najaar en de winter. Deze cyclus is niet alleen in de seizoenen te vinden maar is ook te herkennen in bijna alle processen.

Daarover een andere keer meer.

Het houtelement staat voor het voorjaar en is een onstuimige,energieke en creatieve energie.

De energie is opgewonden, groeiend en omhoog gericht. Dat zie je aan de jonge aanwas, de explosie van kleur en leven. De kwaliteit is inspirerend, vernieuwend en het staat voor een nieuwe start. Het is de geboorte, vandaar dat we ook zin krijgen in nieuwe dingen, er op uit willen en ook in ons huis het en en ander willen  veranderen of vernieuwen.

In je woonkamer staat het niet voor houten vloeren of houten meubels zoals veel mensen denken,maar voor de aanwezige planten en bloemen en de kleur groen. Ook afbeeldingen van voorjaar in kleurige schilderijen of foto`s van bloemen, planten en bomen vallen onder het hout element en dragen bij aan een betere Feng Shui in je interieur.

Zoals alle elementen behoort het hout tot een windrichting. In dit geval het Oosten en het Zuid Oosten en staat het voor bepaalde levensgebieden. Het oosten voor je familie, je roots en je meegekregen talenten, ook wordt gezondheid wel onder dit gebied geschaard. Het Zuid Oosten staat voor “Rijkdom” in de ruime zin van het woord. Financiele rijkdom valt hieronder maar ook de mogelijkheid je dromen te verwezelijken, zit het je mee, stroomt de creativiteit, zit je in de flow?  Gaat het met deze zaken niet goed dan kan het houtelement verstoord of niet voldoende aanwezig zijn

Het voorjaar is een  hele goede tijd voor een Feng Shui consult, de vernieuwende energie werkt ondersteunend en dat merk ik ook altijd aan het stijgende aantal aanvragen. Je hoeft geen nieuw interieur aan te schaffen om deze energie te versterken en en een frisse wind te laten waaien in je leven en in je werk. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten van een consult.

06-29121258         info@fengshui-visie.com   https://www.fengshui-visie.com

In mijn volgende blog ga ik nog verder in op het houtelement. Vooral wat het betekent in ons lichaam en in onze persoonlijkheid.

Tips:

1.Het voorjaar is een goede tijd voor een reinigingskuur, zowel voor je lichaam als voor je huis en tuin.

2.Werk met bloemen en planten en de kleur groen om het houtelement te versterken.

3.Zorg voor afwisseling in je leven en maak ruimte om te spelen of te ontspannen.

4.Ga weer eens dansen, dat versterkt het houtelement ook.

5.Kijk ook eens of de bijbehorende levensgebieden in balans zijn.

 

Ik wens jullie allen een hele mooie start van het voorjaar.

Hanny verheijden Feng Shui Visie

Consulten voor bedrijven, particulieren en tuinen. Cursussen Q-Mag Feng Shui, lezingen en clearing.

 

Pin It on Pinterest