Indian Summer en het aarde element.

aarde

De Indian Summer valt onder het element aarde. In de 5 elementen leer de periode van rust, van balans vinden, van voorbereiding op het volgende seizoen. Het vuur heeft zijn hoogtepunt gehad en het metaal van de herfst heeft zijn intrede nog niet gedaan. Er is geen groei meer maar ook nog geen verval, nog geen loslaten en naar binnen keren. Aarde geeft balans en rust, het is tijd om te oogsten.  Aarde is gericht op verbinden zowel in relaties als verbindingen in het lichaam. Alle netwerken tussen de verschillende niveaus zowel innerlijk als uiterlijk vallen onder het begrip aarde.

aarde-3

In relaties betekent dit vanuit zelfbewustzijn bevredigende relaties aangaan en in stand houden.

In het lichaam staat aarde voor de hele voedsel verwerking, met maag,milt en pancreas als belangrijke organen.

Verstoringen op het gebied van spijsvertering en mondholtes, overmatige behoefte aan zoet, over- en ondergewicht, vochtophoping, zwak bindweefsel, het in cirkeltjes blijven denken, je zorgen maken en tobben, moeilijk relaties aan kunnen gaan en behouden duiden op een verstoring van het aarde element.

Ik ben al sinds 1992, toen ik Traditionele Chinese geneeswijzen studeerde enorm geboeid door de 5 elementen leer. Heel het leven is terug te vinden in deze leer en wordt veel begrijpelijker gemaakt. Het laat je verbanden zien en geeft je de mogelijkheid om meer in balans te komen.

5-elementen-1

Daarom geef ik met veel plezier de doorlopende elementendagen. Telkens in het bijpassende seizoen. Nu op 23 september is het aarde element aan de beurt.

Telkens geef ik inzicht in het element en de 5 elementenleer. Met het accent op voeding en recepten om je eigen aarde element te versterken. Eenvoudige oefeningen om je meer te aarden en jouw aarde energie in balans te brengen.

Omdat alles in te delen is in de 5 elementen, water, hout, vuur, aarde en metaal is ook ons karakter of onze persoonlijkheid opgebouwd uit deze elementen. Kennis van de karakter eigenschappen van deze elementen geeft veel meer inzicht in jezelf en de mensen om je heen. Je wordt milder naar jezelf en anderen en maakt beter gebruik van je talenten.  Vind beter wat bij je past.

Tot slot van de dag leer je met de elementen in je huis te werken. Het toepassen van Feng Shui. Op deze dag leer je de gebieden die bij aarde horen, dat zijn kennis, relaties en het centrum gebied te versterken met de juiste symbolen, elementen en kleuren.

Je kunt je voor deze dag opgeven en daarna beslissen of je de hele cyclus van 5 dagen met korting wilt volgen of af en toe een losse dag. Het is een doorlopende cursus.METADATA-START bergkristal

Locatie: Het prachtig en landelijk gelegen centrum het Bergkristal te Haaren NB, vlakbij Den Bosch. Tijd van 10.00 tot 18.00 uur. Data voor 2017 : Prijs € 99,00 excl. btw, inclusief lunch, koffie en thee. Korting van 10 % voor de hele cyclus, te beslissen na het volgen van 1 dag. Bring a friend korting van 10 % voor de aanbrenger.

Neem eens een kijkje op mijn site.  www.fengshui-visie.com

Tot ziens op mijn Indian summer en het aarde element dag

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin It on Pinterest