Inhoud: interieurtrends 2016, gratis energiecheck en dag van het vuurelement

Het is weer voorjaar, in de Chinese natuurfilosofie van de 5 elementen de tijd van het houtelement. De tijd van groei en bloei. Het houtelement  is een onstuimige, energieke en creatieve energie. Het brengt vernieuwing ,een nieuwe start. Het is de geboorte, vandaar dat we ook zin krijgen in nieuwe dingen, er op uit willen en ook de energie in ons huis willen vernieuwen.

feng-shui-garden

Het is de tijd van de grote schoonmaak, of dat nu in ons huis of in ons lichaam is.  Hout wil vrij kunnen stromen, ons in de flow brengen en dat kan alleen als we ons ontdoen van ballast. Het is een goed moment voor een energetische reiniging van lichaam, geest en huis.

 

In je huis staat het houtelement niet voor houten vloeren of houten meubels zoals veel mensen denken, maar voor de aanwezige planten en bloemen en de kleur groen. Ook afbeeldingen van voorjaar in kleurige schilderijen of foto`s van bloemen, planten en bomen vallen onder het houtelement                                                                 organisch groen

 

.groendesignseedscom

 

Het is zo mooi om te zien dat langzaam deze oude kennis ook zijn uiting vind in het nieuwe bouwen waarin het welzijn en de gezondheid van een mens weer langzaam voorop gaat staan.  Op het moment zie je weer heel veel natuurlijke elementen en materialen zijn intrede doen in de interieurtrends, dus daarom wil ik jullie aandacht vestigen op een trend die heel goed aansluit bij het houtelement. De kleur blauw, die het houtelement  voedt en de kleur groen die het hout vertegenwoordigd zijn favoriet dit jaar. De botanische trend, die veel afbeeldingen van bloemen en planten in allerlei prints aanbied en het gebruik van levend groen in huis en keuken.

cleo-scheulderman-photowall.su_-1024x512         woonkamer groenkussens en wand en afbeelding

Ook in de tuin maken strakke lijnen en weinig kleur weer plaats voor een natuurlijke uitstraling “een natuurlijk paradijsje” waar organische vormen en belijning veel ruimte geeft een kleur en het geheel veel speelser is.

natuurlijke tuin      Parelmoervlinder-op-zonnehoed-foto-ForestWander-Wikipedia-Creative-Commons-attribution-3.0

Dag van het vuurelement.

Op vrijdag 17 juni van 10.00 tot 17.30 uur kun je je een hele dag onderdompelen in de kennis over het vuurelement. Je leert het vuurelement herkennen in voeding, beweging, karakteranalyse en relaties, woontrends en de toepassing daarvan in je huis. Dit op basis van kennis van Feng Shui natuurlijk. Welke voeding ondersteund mijn vuurelement? Waar gebruik ik het vuur element in mijn huis en waarom, hoe herken ik een vuurpersoonlijkheid en wat past daarbij in de vorm van relaties en werk. En je leert een aantal oefeningen uit de Chi- Gong om je eigen vuur en gezondheid te ondersteunen.  Locatie Het Bergkristal te Haaren in NB. Korting bij boeking voor 1 juni Meer info.

vuur

Voorjaarsactie.

Mensen die een Feng Shui consult overwegen kunnen een gratis online energie check krijgen. Neem hiervoor even contact met mij op:  info@fengshui-visie.com

Je kunt mij benaderen voor advies bij nieuwbouw en verbouwingen. Aan en verkoop, Interieuradvies,  en tuinontwerp.  Kleuradvies, Energetisch reinigen van personen, grondstukken en panden en meer…

Ik zet mij graag in om ook in jouw leven meer vitaliteit, harmonie en succes te brengen.

Een zonnig voorjaar gewenst.

Met hartelijke groet, Hanny

 

 

 

Pin It on Pinterest