Gelukkig Chinees nieuwjaar, 2018 het jaar van de hond .

Project : Dagbesteding de Wever, agenda en gratis vragenuurtje.

Nieuw: Gratis Feng Shui vragenuurtje.

De komende 5 weken kun je mij bellen voor vragen over huis en tuin, materiaal en kleur, verbouwing, aan of verkoop van een pand, je bedrijf en persoonlijke omstandigheden.  Op donderdag  22 februari, 1 maart, 8 maart 15 maart en 22 maart van 16.00 tot 18.00 uur. Telefoonnummer:  013-5365693 of 06-29121258

Het jaar van de hond.

Het Chinese Nieuwjaar begint ieder jaar op een ander tijdstip omdat het valt tijdens de tweede nieuwe maan na het winterwende, de kortste dag op 21 december en valt meestal tussen 20 januari en 20 februari. Dit jaar is dit op 16 februari.

Berekeningen van het Chinese Nieuwjaar

Deze berekening wordt algemeen geaccepteerd en zorgt voor een wereldwijd Chinees nieuwjaarsfeest op deze dag. Maar er zijn andere berekeningen mogelijk. Een er van is gebaseerd op de zonnekalender, dan valt het nieuwe jaar op het punt tussen het winterwende,  en de lente equinox op 21 maart. Dit geeft +/-  4 februari als datum en deze datum gebruik ik ook voor andere doeleinden in mijn werk zoals berekeningen voor het persoonlijke trigram, en voor het persoonlijk Nine star ki getal. Het persoonlijke trigram bepaald je beste slaap- en zit richting en welke ruimtes in je huis het beste voor je zijn en tevens welke elementen jou ondersteunen. Het Nine Star Ki getal zegt veel over je karakter en wat en wie het beste bij je past, ook kun je daaruit opmaken waar je zit in de negenjarige cyclus, welke thema`s spelen er voor jou in 2018. Een andere school houdt zich aan de dag dat de dagen gaan lengen dus op 21 december maar dit is niet gebruikelijk.

Om het Chinees Nieuwjaar te bepalen gebruik je dus de tweede nieuwe maan na 21 december en voor een persoonlijke horoscoop gebruik je het beste de zonnekalender dus 4 of 5 februari.

Iemand geboren voor 4 februari behoort dan dus tot het dierteken van het voorgaande jaar.

Eerdere hondjaren zijn 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018.

In China is 60 worden heel bijzonder

Er zijn dus 12 dierentekens die allemaal onder een bepaald element vallen, daar heb je ze weer: Hout, vuur, aarde, metaal en water. Dus je hebt een cyclus van 5 en een van 12 het duurt dus 60 jaar voordat je alle tekens in alle verschillende elementen hebt doorlopen. Daarom is 60 jaar worden binnen de Chinese cultuur zo bijzonder. Je hebt dan alle mogelijke combinaties doorlopen en doorleeft en hebt deze cyclus afgerond. Je bent een mens met ervaring. In China wordt heel anders aangekeken tegen ouderdom dan in het westen. Daar wordt levenservaring en wijsheid veel meer gewaardeerd dan in het Westen. Een compliment wat je in China kunt krijgen is dan ook: Oh ben je pas 50 je lijkt wel 60! Dus wijsheid wordt hoger gewaardeerd dan uiterlijk. Maar ik vrees dat de westerse invloeden ook in China het een en ander gaan veranderen.

Wat betekend het jaar van de Hond ?

De dieren van de Chinese dierenriem zijn gekozen voor hun symboliek, dit om de betekenis van een jaar begrijpelijker te maken dan de eerder gebruikte symbolen.

Zo is de hond dus een trouwe vriend en met zijn verdedigende aard beschermt hij zowel de baas als het huis. De hond wordt gezien als beschermer van de buitenmuren. Zij kunnen naar vreemden eerst wat achterdochtig zijn maar wanneer er eenmaal een band is zijn ze trouw ongeacht de moeilijkheden of spanningen die er spelen, Honden zijn harde werkers en nemen dingen makkelijker zoals het komt. Zij kunnen omstandigheden verdragen waar een ander voor terug zou schrikken. Ze zijn hulpvaardig zowel binnen vriendschappen als voor het goede doel. Honden zijn graag buiten en houden van sportieve bezigheden. Door zijn beschermende karakter is een carrière als militair of bewaker mogelijk, maar ook binnen de bouw of makelaardij vanwege zijn gerichtheid op het huis.

Een hondjaar pakt voor ieder teken weer anders uit maar thema’s als persoonlijke relaties, vriendschap, het gezinsleven en je thuis, dus ook je huis en tuin krijgen en vragen meer aandacht.

Het is een goed jaar om je huis eens aan te pakken en er een echte thuis van te maken, vergeet daarbij je tuin niet. Zeker met het voorjaar op komst. Dus neem gerust contact op wanneer je jouw huis, je tuin of je persoonlijke relaties wilt verbeteren of je bedrijf een boost wilt geven. Het voorjaar is ook een goede tijd voor een energetische clearing van jezelf en je huis.

Agenda:

Op 8 maart geef ik weer een lezing voor de VU in Baarn “Kennis maken met Feng Shui.
Ik bespreek dan de diepere lagen en diverse stromingen binnen de Feng Shui.
Dit lees je niet in de boekjes!
Opgave bij ,www.volksuniversiteitbaarn.nl

24 maart: Dag van het element HOUT.

Dit is een dag om het voorjaar te vieren op een prachtige plek in de natuur. Samen en voor jezelf. Je krijgt inzicht, inspiratie, tools en ziet de verbondenheid in het leven, de samenhang en de invloed die je er zelf op kunt hebben. Met voedingsadvies, simpele maar krachtige Chinese oefeningen uit de Tai Chi en Chi-Kung speciaal om het houtelement te versterken. Karakter analyse volgens de Nine Star Ki wat je inzicht geeft in jezelf en je relaties, en Feng Shui adviezen om het houtelement in je huis te versterken.

Hout staat voor de energie van het voorjaar, voor groei en creativiteit. Voor rijkdom en overvloed. Voor het functioneren van de lever en de gal, de ogen en het zicht, je pezen en spieren. Is het hout in balans dan brengt het levenslust, verdraagzaamheid en moed. Verstoort hout brengt boosheid, ergernis, agressie en tegenspoed.

De 5 elementenleer is de basis voor de Chinese geneeswijze en de Feng Shui en is kennis die ieder mens zou moeten hebben voor een gezond en gelukkig leven. Inschrijving voor 10 maart € 99,00 in plaats van € 119,00 incl. 21% btw, lunch. koffie en thee en mooie geïllustreerde cursusmap. Van 10.00 tot 17.30 uur in centrum Het Bergkristal in Haaren NB. Opgave via info@fengshui-visie.com en voor meer informatie 06-29121258

Enkele deelnemers aan Het vuur element 2017

 

Project Feng Shui Visie: Nieuwe dagbestedingsruimte voor ouderen, onderdeel van de Wever.

De dagbestedingsruimte van De Wever Thuis moest verplaatst worden naar een ander pand, de vraag was hoe kunnen we met een beperkt budget een eigentijdse sfeer creëren.

 

     

Oude situatie

      

Nieuwe situatie

       

Nieuwe situatie

 

Duurzame herinrichting dagbesteding De Wever

De keuken is niet vervangen maar geschilderd, de pilaren zijn ook geschilderd zodat ze minder opvallen.  De stoelen, de open haard, de spiegel en de tafel komen uit het oude pand, er is alleen een sitetabel aangeschaft en er zijn kasten verplaatst. Met de kleuren, plaatsing en styling is er rekening gehouden met een aantal Feng Shui aspecten.

De Wever op Face book:

De Bijsterstede dagbesteding is helemaal af!

De afgelopen maanden onderging dagbesteding Bijsterstede een ware metamorfose. Dankzij de hulp van de handige ‘’technische vrijwilligers’’ van De Bijsterstede, het deskundige advies van Hanny Verheijden van Feng Shui Visie en de prachtig gratis geschonken plant van Capi Europe. De bezoekers kunnen nu dagelijks genieten van deze sfeervolle ruimte met een modern tintje!

Het volgende blog gaat over “groene zaken” en publiceer ik weer een recent project.
Deel dit blog gerust met met je vrienden of netwerk, kunnen zij ook gebruik maken van het vragenuurtje

Tot maart,
Met hartelijke groet, Hanny
www.fengshui-visie.com

 

 

 

 

 

 

 

Reactie verzenden

Pin It on Pinterest