23 maart dag van het element hout, voeding voor hart en ziel, lichaam en geest. zie onderaan.

Jaar van het varken 5 februari 2019 tot 25 januari 2020

De Chinese astrologie is niet mijn specialiteit, ik werk zelf met de Nine Star Ki omdat dat dichter bij mijn werk als Qi-Mag Feng Shui consultant ligt.
Wat ik met de Chinese  dierentekens doe is kijken in welk gebied de voordeur ligt en het wat voor effect dat heeft op de bewoners. Wat wel onderdeel van mijn werk is, is de ligging van de voordeur. Iedere kompasrichting correspondeert met een dierteken. Ligt je voordeur tussen 315 NW en 345 graden Noord dan ligt die in het teken van het varken. Gunstig voor het konijn, het schaap en de tijger en ongunstig voor mensen met het teken slang. Voor de overige is het neutraal.

Je valt onder het teken van Het varken wanneer je  geboren bent  in 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 en 2019. Dus om de 12 jaar komt het teken terug want er zijn 12 dierentekens. Het varken is het laatste teken van de dierenriem en behoort tot het tijdstip van 21.00 uur tot 23.00 uur.

Eigenschappen van het varken zijn vriendelijkheid, edelmoedigheid en ze zijn joviaal en warm. Ze zijn betrouwbaar, intelligent, verdraagzaam en gezellig.  Ze behoren tot de plezierigste mensen om mee om te gaan. Ze hechten waarden aan een comfortabel huis en zijn gastvrij. Houden van het goede leven. Ze kunnen soms wel goedgelovig of naïef zijn. Het varken is van oorsprong niet assertief maar op het gebied van huiselijke zaken zijn ze wel een autoriteit. Ze maken de indruk dat ze veel geluk hebben, ook financieel, maar dat is toch echt ook aan hun ijver, inzet en planning  te danken. Omdat ze het iedereen naar de zin willen maken en een groot aanpassingsvermogen hebben moeten ze uitkijken dat ze ook hun grenzen aangeven.

Ze zijn geschikt om in de dienstverlening te werken, zorg voor ouderen of gehandicapten of een baan als hotel manager. Vanwege hun gevoel voor stijl kunnen ze ook een goede binnenhuisarchitect worden.

Wat betekend dat voor 2019
Voor ieder teken pakt dat weer wat anders uit maar generaliserend wordt het een jaar van overvloed en uitwisseling. Veel tekorten opgelopen in de afgelopen jaren kunnen nu gecompenseerd worden. Omdat de varkens sociaal zijn en vergevingsgezind is het een goed jaar voor nieuwe vriendschappen, samenwerking en het meer gericht zijn op je huis en je familie. En wordt het een jaar van samenwerken en meer voor het gemeenschappelijk belang opkomen. Een mooie aanvulling op de overheersende individualiteit.

Het is een jaar waarin bescheidenheid, eerlijkheid en geloof in gerechtigheid een grote rol spelen. Ook al is het een gunstig jaar komt niet alles aanwaaien maar worden projecten gerealiseerd door weloverwogen acties, verantwoordelijkheidsgevoel en een strategische visie. Dit in plaats van lef en bluf en het nemen van risico`s.

Hoe dan ook wens ik jullie een fantastisch 2019 toe en wanneer ik jullie daarbij kan helpen hoor ik dat graag.

Mijn kalender jaar is heel rustig begonnen, januari was een echte watermaand voor mij. Naar binnen keren en energie opbouwen.
Nu bruist het weer, ik ben 2 projecten aan het afronden. Het inrichten en aanpassen van een dubbel kantoorpand. Gisteren de laatste hand gelegd aan een heel mooi particulier project. In deze tijd gebeurd het vaak dat er een nieuwe partner komt wonen in een huis waar men eerder met een vorige partner gewoond heeft. Dat voelt vaak niet goed. De energie van de vertrokken partner is nog aanwezig en de inrichting is ook niet eigen. De belangrijkste vraag was nu ook, help mij om mijn plek te veroveren, te creëren zodat ik mij thuis voel. Ik heb hier de energieën gezuiverd, heb een ontwerp gemaakt op basis van de personen en ben mee gaan shoppen, deze week de planten en potten gekocht en een hartplek en rijkdomshoek gemaakt. Zodat er een overvloed aan liefde en voorspoed aangetrokken wordt.

Hier het voorlopige resultaat. De zithoek en eettafel heb ik van plaats gewisseld. De TV kast wordt nog omgewisseld voor een verzinkbare kast zodat je de tv helemaal niet meer ziet straks. Er komt nog een tapijtje onder de salontafeltjes nog een schilderij aan de muur, nieuwe kussentjes in de bank etc. Maar ze is er heel erg blij mee en iedereen voelt zich super in de nieuwe omgeving. Ik heb meteen alle kamers onderhanden genomen maar hier alvast een voorproefje van de woonkamer.

                                Voor het consult

Na het consult en interieuradvies

                                

              

 

Dag van het element HOUT. Voeding voor hart en ziel, lichaam en geest.

Dit is een dag om het voorjaar te vieren op een prachtige plek in de natuur. Samen en voor jezelf. Je krijgt inzicht, inspiratie, tools en ziet de verbondenheid in het leven, de samenhang en de invloed die je er zelf op kunt hebben. Met voedingsadvies, simpele maar krachtige Chinese oefeningen uit de Tai Chi en Chi-Kung speciaal om het houtelement te versterken. Karakter analyse volgens de Nine Star Ki wat je inzicht geeft in jezelf en je relaties, en Feng Shui adviezen om het houtelement in je huis te versterken.

Hout staat voor de energie van het voorjaar, voor groei en creativiteit. Voor rijkdom en overvloed. Voor het functioneren van de lever en de gal, de ogen en het zicht, je pezen en spieren. Is het hout in balans dan brengt het levenslust, verdraagzaamheid en moed. Verstoort hout brengt boosheid, ergernis, agressie en tegenspoed.

De 5 elementenleer is de basis voor de Chinese geneeswijze en de Feng Shui en is kennis die ieder mens zou moeten hebben voor een gezond en gelukkig leven. Inschrijving voor 10 maart € 99,00 in plaats van € 119,00 incl. 21% btw, lunch. koffie en thee en mooie geïllustreerde cursusmap. Van 10.00 tot 17.30 uur. Opgave via info@fengshui-visie.com en voor meer informatie 06-29121258

23 maart dag van het element hout in het Kruidenrijk te Haaren

Met hartelijke groet,

Hanny Verheijden

 

Pin It on Pinterest