Een aantal mooie en succesvolle projecten die de aarde redden.

Wil je je eigen aarde element en gronding versterken? Kom dan naar de dag van het aarde element op 29 september.

Een ontspannen en holistische dag met voedingsadvies, Chinese bewegingsoefeningen, Feng Shui tips en karakteranalyse van mensen met het element aarde. Het aarde element staat voor voeding en voeden, overvloed, concentratie, stabiliteit, rust, harmonie en evenwicht. Het staat voor het vrouwelijke aspect en onze relaties. Is het aarde element niet in evenwicht dan gaan we ons zorgen maken, piekeren en krijgen we o.a. last van onze maag. Aarde is de grond onder onze voeten, ze draagt ons en geeft houvast. Wil jij ook meer inzicht in dit belangrijke aspect van je leven en wil je meer gronding ervaren. Kom dan naar deze boeiende en inspirerende dag in het prachtig gelegen centrum het Bergkristal in Haaren  Prijs 119,00 incl. 21 % btw, lunch, koffie en thee, wat lekkers en een mooi geïllustreerde en uitgebreide cursusmap. Meer info : https://www.fengshui-visie.com/cursussen-lezingen/  Opgave en info:. info@fengshui-visie.com.

Vorige week zag ik een filmpje op Face book geplaatst door grand master Jes Lim een van mijn belangrijkste Feng Shui leraren. Het laat zien dat al is een stuk aarde helemaal ontbost er toch weer nieuw leven kan ontstaan. Klik op de link hieronder

Deze zomer heb ik zo`n project bezocht in Cuba. In 1968 al kwamen een groep mensen op het idee om een stuk land te gaan redden wat geheel ontbost was. Zij besefte toen al wat een rampen ontbossing teweeg kan brengen. Ze gebruikten 50 vierkante km om er een ecodorp op de bouwen. De natuur is er inmiddels weer zo prachtig dat het sinds 1985 onderdeel uitmaakt van Unesco Biosfeer reservaat de Sierra del Rosario. Het duurzame en zelf supporting dorp heeft zo`n 1200 inwoners waaronder verschillende kunstenaars, een eco hotel ontworpen door voormalig minister of toerisme  en groen architect Osmani  Cienfeugos. Het heeft een heel goed vegetarisch restaurant, een zeldzaamheid in Cuba en er wordt onderwijs gegeven over duurzame omgeving. Een aanrader wanneer je naar Cuba gaat. Ee oase van rust in een luidruchtig land.

De gebouwen zijn wat verwaarloosd, iets wat wel heel veel voor komt in Cuba maar het is een genot om te zien dat er zo`n harmonie is tussen gebouwen en landschap.

           

Uitzicht vanuit het restaurant op Las Terrazas

           

Van woestenij naar Biosfeer reservaat

                      

Het vegetarisch restaurant en de waterval

In Nederland worden er ook steeds meer projecten gerealiseerd met een duurzame filosofie. Ik ben blij dat ik een huis mag gaan ontwerpen en inrichten voor een project in Almere.

Met hartelijke groet en wellicht tot binnenkort.

Hanny Verheijden

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Pin It on Pinterest