Agenda: Zie onderaan. Voor kortingen snel reageren.
Interview in AD, zie onderaan

Toegangsdeur en de entree volgens Feng shui.

De entree oftewel de mond van Chi is ontzettend belangrijk want daar komt de energie binnen en het geeft de eerste indruk van een pand. Dit geldt voor particuliere woningen en zeker ook voor zakelijke panden. Is het privé vooral voor jezelf en voor het verwelkomen van je gasten, voor een bedrijf hangt er veel meer vanaf. Een eerste indruk kun je maar één keer maken en is die niet gunstig dan kost het heel veel moeite om dit nog goed te maken, als dit überhaupt nog gaat lukken.

Het is belangrijk dat de entree makkelijk te vinden is. Een duidelijke routing met een goede bewegwijzering is superbelangrijk. Ik maak nog steeds heel vaak mee dat ik de ingang niet kan vinden of dat er verwarring is over de hoofdingang. Dit maakt geen welkome en duidelijke indruk. Een goede verlichting is heel belangrijk en een werkende bel of intercom ook. Een toegangsdeur moet makkelijk en vloeiend opengaat. Een deur die klemt geeft stagnatie, werpt een blokkade op en soms zelfs problemen met communicatie. Een verzorgde, schone en opgeruimde entree met een duidelijk naambordje is een must.

De grootte van de voordeur is ook belangrijk, het beste is om een grotere voor- dan achterdeur te hebben zodat er veel energie binnen kan komen en dat die niet te snel weer verdwijnt. Dat is ook de reden waarom je voor- en achterdeur nooit op één lijn mag plaatsen.

Het soort deur is ook van belang, een winkelpand mag natuurlijk een transparante ingang hebben, je wil namelijk zoveel mogelijk mensen verleiden om je winkel binnen te komen. En je wilt dat mensen kunnen zien wat je allemaal aanbiedt. Een bank of accountants kantoor is meer gebaad bij een zware en gesloten deur omdat dat meer vertrouwen wekt en het een groter gevoel van privacy geeft.

Dat is natuurlijk anders bij een particuliere woning. Daar wil je juist niet dat mensen van buitenaf al kunnen zien wat je in huis hebt staan. Je wilt je ook niet bespied voelen. Daarbij geeft de voordeur ook een gevoel van veiligheid, daarachter is het jouw domein. Aan de andere kant wil je ook geen compleet gesloten deur want je wilt ook kunnen zien wie er voor je deur staat voordat je openmaakt. De deuren uit de jaren 30 waren eigenlijk heel geschikt.

Materiaal en kleur van de toegangsdeur worden in de Feng Shui ook bepaald door de windrichting waarin die ligt. Zo kan bijvoorbeeld een deur met metaal geplaatst worden op het westen, want het westen valt onder het element metaal en een rode deur bijvoorbeeld op het zuiden.  Professionele  Feng Shui zoals de Qi- Mag Feng Shui is zelden eenduidig want het houdt rekening met heel veel aspecten. Bijvoorbeeld een metalen deur kan bepaalde energetische verstoringen versterken en een deur rood schilderen kan helpen veranderingen te bewerkstelligen.
Kleuren hebben ook hun eigen symboliek. Je kunt een kleur kiezen op basis van de windrichting maar ook omdat je bepaalde energieën wilt versterken of aan wilt trekken.

          

Er is nog veel meer te vertellen over het entreegebied en de plaatsing van de toegangsdeur maar een heel onbekend maar zeer belangrijk aspect wil ik jullie niet onthouden. De draairichting van de deur bepaald hoe de Chi flow zal gaan, opent hij richting een raam dan zal de Chi het pand meteen weer verlaten waardoor je veel te weinig Chi, oftewel levensenergie in het pand krijgt. En het feit dat de deur links of rechts in het pand geplaatst is bepaald mede of het pand een meer Yange, mannelijke en actieve energie heeft, of een meer passieve, verzorgende en vrouwelijke energie heeft.

Belangrijk voor zakenpanden maar ook voor particulieren. Je wordt namelijk beïnvloed door de energie van het pand. Dus als je weet wat je aan wilt trekken of tot welke sector je business behoord kun je daar bij aankoop of huur van een pand rekening mee houden. Maar ook als je op zoek bent naar een liefdes- of zakenpartner is het ook goed om te weten of deze persoon een meer Yange of Yinne inslag of benadering heeft.

Voor velen van jullie is dit een onwaarschijnlijk verhaal maar voor mij met bijna 20 jaar ervaring als Qi-mag feng shui consultant is het vast komen staan dat er zoveel zaken uit onze directe woon- of werkomgeving zijn die ons beïnvloeden en heb ik zoveel bevestigd gezien van wat ik geleerd heb van mijn verschillende feng shui leraren waaronder mijn belangrijkste leraar grootmeester Yes Lim.

Willen jullie kennis nemen van een diepgaande Feng Shui gericht op het selecteren van een grondstuk, het bouwontwerp, de plaatsing van deuren en ramen, afmetingen, plaatsing van keuken en trap, het inrichten van huis- werk en slaapkamer  etc. in combinatie met kennis van stralingen kom dan naar de unieke Qi-Mag Feng Shui training in Baarn of neem alvast kennis van een element om de diepgang te ervaren van deze oude Chinese wijsheid vaak gecombineerd met westerse wetenschap. Kijk nog even op deze link voor meer informatie over de cursussen. En neem gerust contact met mij op voor meer informatie, ook over een Feng Shui consult voor je woning, tuin of bedrijfspand.

Wil je mij uitnodigen voor een lezing bij je netwerk of voor een workshop op maat dan hoor ik dat ook graag.

Tot ziens bij jouw thuis of je bedrijf of bij een van mijn trainingen.

3 november In Haaren. Dag van het Element metaal: Loslaten, vieren en verdiepen.  inschrijfformulier Elementendag Metaal 2018. Korting tot 14 oktober
Qi-Mag Feng Shui 1 cursus, november 17 en 18 met internationaal certificaat. Een uniek 2 daags programma met geen enkele opleiding in Nederland te vergelijken. Voor meer informatie zie Cursussen en lezingen    
Bij opgave voor 21 oktober € 369,00 ipv € 485,00

Stukje uit interview met Feng Shui Visie in o.a. het AD september 2018

                       

Dag van het element Metaal

De tijd vliegt en binnen 4 weken geef ik al weer de dag van het element metaal.

Wil je erbij zijn en ook nog van de vroegboekkorting profiteren geef je dan nu op en ontvang de korting van € 20,00 tot 14 oktober. Je betaalt dan slechts € 99,00 incl. lunch, koffie en thee, en mooi en uitgebreid cursusboek. Voor particulieren incl. 21 % btw voor bedrijven excl 21 % btw.

Deze elementdagen zijn voeding voor lichaam en geest, hart en ziel.

Het element metaal hoort bij de herfst en de herfst en de winter zijn bij uitstek seizoenen om ons geestelijk te verdiepen en ons lichaam weerbaar te maken en weerstand op te bouwen. Kennis en begrip van de elementen helpen ons om meer in harmonie te zijn met onszelf en de natuur. Geestelijk en lichamelijk gezonder te worden of te blijven en meer met de flow van het leven mee te gaan.

De natuur trekt zijn energie naar binnen, de bladeren verkleuren en vallen uiteindelijk af.

We hebben het geluk dat we deze week nog een mooie nazomer hebben( het element aarde)maar uiteindelijk gaat de herfst toch zijn intrede doen.

Je ziet de verkleuring van de bladeren al en enkele weken geleden zijn jullie waarschijnlijk ook al aan je eigen energie gaan merken dat die aan het veranderen was.Je aandacht gaat zich meer naar binnen richten en je wordt beschouwender.

Het wordt langzaam kouder en stiller, de natuur begint met het terugtrekken in zichzelf. Gevoelens van eenzaamheid en verdriet horen bij het metaal maar ook de concentratie op het essentiële. Het besef van vergankelijkheid, van loslaten ( de bladeren) , afscheid nemen( van warmte) kunnen gevoelens van weemoed veroorzaken. Maar ook terugkijken op een goede oogst en dat vieren hoort erbij.

Lichamelijk horen de longen, de dikke darm en de huid bij het element metaal, de emotie is verdriet en op geestelijk niveau een scherp verstand, wijsheid en moed.

In het Chinese schrift wordt voor het metaal het teken goud gebruikt, blijvende waarde en zekere bestaansreserves. Denk maar aan kostbare sieraden. Ook staat metaal voor structuur, bestendigheid en diepte. De aarde voedt op moederlijke, zorgende wijze, metaal voedt op vaderlijke wijze. Het geeft materie en vorm.

Besef van de wezenlijke dingen, verinnerlijking en wijsheid horen bij het element metaal. Je legt nu de basis voor de levensfase van de ouderdom waarin je als  een diamant zou moeten zijn. Gevormd en stevig van structuur en met innerlijke schoonheid en diepte. Deze elementendag helpt je erbij dit te bereiken. 

Inhoud Dag van het element metaal:

Voedingsadvies en uitgebreide voedingskalender speciaal om het element metaal te versterken.
Eenvoudige maar krachtige oefeningen uit de Tai Chi en Qi-Gong.
Karakteranalyse van het element metaal in personen. Wie ben je en wat past bij je.
Feng Shui adviezen speciaal voor de levensgebieden behorende bij het element metaal. Zoals kinderen, toekomst en creativiteit, vriendschap, mentorschap en verre reizen.

Hopelijk zie ik jullie ( weer) op 3 november.
Noteer alvast 8 december in jullie agenda wanneer het element Water aan de beurt is.

Met hartelijke groet, Hanny Verheijden

Pin It on Pinterest