Jullie hebben natuurlijk al een overdosis informatie gekregen en gelezen over Corona.
Ik natuurlijk ook en daarom wil ik er graag wat aan toe voegen.

Wat ik mis is wat je kunt doen om je weerstand te verhogen, zowel je lichamelijke als je emotionele of geestelijke weerbaarheid.

Dit is bij uitstek een periode om te verstillen en daardoor te verdiepen. Wij en daardoor de aarde zelf kunnen even op adem komen wat veelal broodnodig is. Natuurlijk kun je je demonen tegen komen in de vorm van angst of spijt. Loop er niet voor weg want dan lopen ze met je mee, kijk er met mededogen naar en probeer te helen. Praat erover met je naasten. Dit lucht niet alleen op maar geeft een gevoel van verbondenheid en troost, we hebben allemaal onze schaduwen.

En waar je spijt van hebt daar kun je verandering in aan brengen, door sorry te zeggen naar jezelf of een ander. En misschien brengt dat inzicht  een nieuwe focus voor de rest van je leven.

Voeding, zuurstof en beweging zijn essentieel.
Extra vitamine C is nu belangrijk, dus slik 1000 mg per dag en bij besmetting kun je dit opvoeren dus 3000 per dag.

Blijf binnen vind ik geen goed advies, we hebben beweging, buitenlucht en natuur nodig om lichamelijk maar ook geestelijk in balans te blijven of te komen. Lucht je huis regelmatig goed zodat er voldoende zuurstof en Chi aanwezig is

Je kunt een park of bos, een plek met water normaal gesproken echt wel bereiken zonder besmettingsgevaar. Een uitstapje naar de supermarkt is veelal riskanter. Stap in de auto en rijd naar een rustig stukje natuur of fiets of loop naar een park op momenten dat het daar en onderweg niet druk is.

Isoleer je niet helemaal, er zijn heel veel mensen die alleen wonen en contact met een medemens is heel belangrijk voor je geestelijke en emotionele gezondheid, zeker wanneer zoals nu een probleem een hele tijd aan kan blijven. Wacht wel tot je niet meer hoest en proest of koorts hebt want dan is besmetting op de gewenste afstand van 1,5 meter nog mogelijk.

Spreek af in de natuur om te gaan wandelen, buiten is het makkelijk om de aanbevolen 1,5 meter afstand te houden. Samen wandel je langer en je komt tot andere, vaak betere gesprekken dan thuis. Het effect van het verblijven in de natuur op je gehele gezondheid is immens. Beweging zorgt er ook voor dat je niet in kringetjes rond blijft malen maar dat je meer perspectief ziet.

Gezinnen of geliefden kunnen elkaar ook flink op de zenuwen gaan werken wanneer je de hele dag en wekenlang op elkaars lip zit. Daarom is het goed om liefst in tuin of op balkon een aantal keren per dag wat oefeningen te doen en  samen of om beurten de natuur op te zoeken. Je wordt hier ontspannen en verdraagzamer van. Zoek op Google naar tai chi of qi- gong oefeningen die doen het meeste voor je gezondheid of Yoga als dat je meer aanspreekt.

Kijk naar films of documentaires met een positieve inhoud. Tegenlicht heeft altijd een positief geluid en er zijn ook films met een hoog Feel Good gehalte. Dat maakt ook verdraagzamer naar elkaar en is voedend en troostend voor degenen die alleen thuis zitten.

Lees boeken met een spirituele inhoud, dat geeft vertrouwen en roept vaak gevoelens van universele liefde op. Probeer te mediteren, focus op positieve gedachten en ga regelmatig een goed gesprek aan met jezelf en elkaar.

Leef je creatief uit of doe gezellig spelletjes, alles wat je maar kan helpen ook nu of juist nu van het leven te genieten.

Heel veel vertrouwen, gezondheid en goede Chi gewenst.

Met hartelijke groet,
Hanny

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest