Allereerst allemaal een heel mooi, liefdevol,succesvol, gezond en gelukkig 2014 gewenst.

Elkaar geluk wensen heeft een positief effect op ons leven, je hebt het gevoel dat je verbonden bent met anderen, dat je geliefd bent en dat mensen je iets gunnen.

Het kan je sterken in je voornemens en je bewuster maken van de dingen die er werkelijk toe doen voor je. Je vraagt je misschien ook extra af wat je jezelf nu wenst voor het komende jaar. Als je wilt dat je wensen uit komen is het wel belangrijk te weten wat je dromen zijn.

Het opschrijven van je wensen helpt je bewust te worden, beter te focussen en het helpt ook daadwerkelijk om dingen aan te trekken. Dat geld ook voor het maken van een wensbord,  je maakt je wensen zichtbaar en “what you see is what you get”.

Een van de scholen en stromingen binnen de Feng Shui is de Bagua school. Deze school is ook bekend onder andere namen zoals de Nine Life aspirations. Het verdeeld een plattegrond in negen levensgebieden waarin we al onze wensen in onder kunnen brengen.

Je kunt die levensgebieden volgens een vast patroon invullen of koppelen aan de windrichtingen. Hopelijk kunnen deze thema`s je helpen om je eigen wensen lijstje en je eigen wensbord te maken

De levensgebieden zijn:

Carrière: Het gaat over je werkelijke Carrière maar ook over je levenspad, je spirituele levensweg.

Kennis: Het gebied van studie en het vergaren van diepgaande kennis of wijsheid.

Familie: Dit betreft je werkelijke familie, het stichten van een gezin en voor de talenten die je van je voorouders hebt mee gekregen..

Rijkdom: Hoe is je financiële situatie, is er financiële overvloed of tekort. Zit je in de flow en gaan dingen vanzelf en komen de dingen die je wenst naar je toe of zit alles tegen?

Roem: Dit gaat over je roem en reputatie. Over zaken die aan het licht komen.

Relaties: Hoe is je liefdesleven, heb je een liefdevolle partner, hoe gaat het met je liefdesrelatie of je huwelijk

Kinderen en toekomst: Dit gaat over het krijgen van kinderen en over je creatieve kinderen, je plannen en doelen voor de toekomst.

Behulpzame vrienden en mentoren:  Heb je mensen die je steunen en helpen of van wie je kunt leren je doelen te verwezenlijken?

Het Yin Yang punt:  Is er evenwicht en balans in je leven? De balans tussen Yin en Yang en staat ook voor je gezondheid op lichamelijk en geestelijk vlak.

Als je weet wat je wilt ben je al een eindje op weg maar wat je nodig hebt is focus en bovenal energie. Alles is energie en alles is met elkaar verbonden.

Binnen de Feng Shui spreken we over Chi, oftewel levensenergie, levenskracht. Hoe groter jouw levensenergie is hoe meer positieve dingen je aantrekt in je leven en hoe weerbaarder veerkrachtiger je bent. Wat nog lang niet iedereen beseft is dat je woon- en werkomgeving een eigen energie heeft en daarmee ook jou energie beinvloed.

Het “sick building syndrom” is al een bekende term, die zegt dat er gebouwen zijn waar je ziek wordt.

De meeste panden in onze cultuur hebben veel te weinig energie, je wordt daardoor moe, je kunt je niet goed concentreren, slaapt slecht en verliest levenslust en focus. De energie in een pand kan je ook depressief maken of onrustig.  De vorm van een pand heeft weer effect op de levensgebieden, zijn al de levensgebieden aanwezig, worden de gebieden gevoed door de juiste elementen? Zijn ze in harmonie met elkaar?

Het nieuwe jaar brengt ook zijn eigen invloeden met zich mee wat betreft astrologische of planetaire invloeden, deze hebben een algemene invloed op ons maar ook op ieder pand en persoon heeft dat weer specifieke effecten. Dit kan positief of negatief zijn.

Zo zie je dat Feng Shui ook een grote rol speelt of het komende jaar een makkelijk en succesvol jaar voor je wordt of dat je de nodige aanpassingen moet maken om het lot om te buigen.

Zelfs het wel of niet slagen van goede voornemens als afvallen of stoppen met roken hebben te maken met de Feng Shui van het pand waar je woont- en of werkt. Maar daar meer over in een volgend blog

Wil je hulp bij het verbeteren van je leven en of je business?

Wil je hulp bij het vervullen van je dromen en het verhogen van je gezondheid en je vitaliteit?

Aarzel dan niet om hulp te vragen, ik zet me graag in om ook jouw leven te verbeteren met meer Vitaliteit, Harmonie en Succes.

Cursus Feng Shui 1: op 23 en 24 maart 2014 te Tilburg Prijs € 369,00
Wil je zelf aan de slag met Qi-Mag Feng Shui dan is deze diepgaande en praktisch toepasbare cursus een aanrader. voor opgave en meer info www.fengshui-visie.com of info@fengshui-visie.com 06 29121258
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest