Het vuur element in een Feng Shui woon- en slaapkamer met tips..

Het seizoen wat bij het vuur hoort is de zomer en de kwaliteit van het vuur element is voelbaar in de zomerhitte, daar waar plezier gemaakt wordt, gelachen en gedanst.
Het is de levenskracht die hoort bij jong volwassenen, op het hoogtepunt van hun energie. Het is de energie van de liefde en de hartstocht. Die uitstraalt van verliefde mensen welke enthousiast en vol vuur over hun geliefde praten.

Het vuur straalt kracht uit, plezier en opwinding, het is een actieve en vrije energie vol van levenslust.
In de natuur vertegenwoordigt het alles wat in volle bloei staat, straalt het licht en warmte uit.
Je hoeft nu maar naar buiten te gaan om het vuurelement te ervaren en te zien.

Het is een krachtige energie die recht omhoog gaat. Je zit dat als je een vuurtje stookt en in bijvoorbeeld de roodomrande driehoekige verkeersborden waarvan de middelste punt omhoog wijst. Het staat voor de energie die van de aarde naar de hemel reist.

Het energieniveau is op zijn hoogst, op zijn top.
Hierna komt het aarde element waar alles even stil lijkt te staan, de Indean summer genoemd. Maar voorlopig mogen we ons nog even wentelen in dit vuur waarin er nog groei en bloei is.

Omdat het vuur naar boven gericht is richt het zich ook op het geestelijke, het vuurt ons aan om “verlicht” te worden. Geestelijk te groeien en inzichten te verwerven. Ons licht ergens op de laten schijnen.

Het vuur element heeft ook een sociaal aspect, het is samen plezier maken, mensen enthousiast maken, laten lachen, sterke verhalen vertellen. Je hart kunnen openen.
Het zal je niet verbazen dat veel acteurs, entertainers en PR mensen tot het vuur element behoren.

Het vuur element is ook in ons huis vertegenwoordigt.
Het staat voor Roem en je Reputatie, voor waardering die je van anderen krijgt. Geestelijke en persoonlijke groei. Voor zaken die aan het licht komen of je dit nu wilt of niet.

Het zuiden is het gebied waar het vuur element zich bevind.
De kleur die erbij hoort is bijna vanzelfsprekend de rode kleur, maar ook roze,paars en lila vallen onder dit element.

Je gebruikt het vuur element niet uitsluitend in dit gebied maar wel vooral om de levensgebieden van Roem, Reputatie en Verlichting te stimuleren.
Dit gebied is erg belangrijk voor mensen met een publieke functie en voor kunstenaars en artiesten, maar niemand mag het verwaarlozen omdat het ook passie en levenslust brengt.

In mijn volgende blog ga ik nog meer in op de persoonlijke en gezondheidsaspecten van het vuurelement.

Enkele Feng Shui tips.

Kijk eens in je huis of je warme kleuren gebruikt.
Zorg voor goede en mooie verlichting met name in het “Roem” gebied.
Hang mooie en positieve kunst in huis.
Straalt je slaapkamer ook passie en warmte uit?
Gebruik niet te veel rood in de slaapkamer want je wilt wel passie maar je wilt ook nog kunnen slapen en rood is een erg activerende kleur.

Ik wens jullie nog een hartstochtelijke zomer want hij duurt nog even.

Het is fijn als je dit blog wilt delen op de sociale media of met je netwerk en een reactie op mijn blog, met vraag of opmerking wordt ook gewaardeerd.

Tot de volgende keer,
Met warme groet, Hanny Verheijden
Feng Shui Visie

Pin It on Pinterest